Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Bacon and eggs som i England

Bacon and eggs som i England

Fremgangsmåte

Varm stekepannen langsomt. Den må ikke være for varm. Legg baconskivene i pannen. Stek dem gylne, men ikke for sprø, på begge sider. Man får best resultat hvis man stadig vender på baconskivene. Ta baconskivene ut og legg dem på en varm tallerken.

Slå eggene opp i baconfettet i pannen, skru varmen litt opp og la eggehvitene akkurat bli stiv. Flytt så straks eggene over på bacon-tallerkenen. Blir de liggende for lenge i pannen stivner også plommene og hvitene blir seige.

Bacon og egg serveres også som bacon og scrambled eggs, dvs eggerøre. I dette tilfellet pisker man først eggene og tilsetter evt 1 ss kaldt vann før man har dem i baconfettet i pannen. Vend og flytt på eggemassen etter hvert som den blir stiv. Eggerøren serveres helst en anelse fuktig og blank på overflaten.

Her finner du mange forslag til hva du kan lage til frokost

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Speilegg i brødskive

Speilegg i brødskive

Fremgangsmåte

Stikk ut et hull i brødskiven med et glass eller pepperkakeform.
 
Stek skiven i smør eller olje i middels varm panne.
 
Snu brødskiven og knekk egget i hullet på brødskiven.
 
Stek forsiktig i 3 - 5 minutter til hviten har stivnet. 

Server med frisk timian.

Her får du mange veldig gode oppskrifter på brød i mange varianter.

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for brød og korn

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Perfekt eggerøre

Perfekt eggerøre

Fremgangsmåte

Visp eggene sammen med kremfløte, litt salt og nykvernet pepper.

Smelt smøret i stekepannen og slå i eggerøren. La den stivne på svak varme mens du rører forsiktig mot bunnen av pannen med en varmebestandig slikkepott.

Eggerøren skal være fløyelsmyk på konsistens og ta den av før den setter seg helt.

Eggerøre passer godt til alle typer spekemat, laks og er en fast bestanddel på koldtbordet.

Lekre retter med egg finner du her

Lag et bugnende koldtbord

 

Gode retter med spekemat finner du her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Baked Beans

Baked Beans

Fremgangsmåte

Fres løk, hvitløk og bacon i en kjele.

Tilsett bønner og Worcestersauce. La alt putre og småkoke i 10 minutter, og smak til med salt og pepper før servering.

Server med toast, egg, bacon og pølse. 

Tips:
Hvis du har brune bønner uten tomatsaus, kan du tilsette 2 ss tomatpure og 0,5 dl vann og smake til med salt og pepper. 

Her er det mange deilige retter med pølser

Forsøk andre retter med bønner

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Hot pytt i panne

Hot pytt i panne

Fremgangsmåte

Poteter og løk stekes møre i en varm panne i ca 10 minutter. Ha i de øvrige ingrediensene i slutten av steketiden. La alt få en gyllen farge. Det tar ca 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Knekk eggene over og la dem stivne mens du bærer pannen til bordet. Dryss over koriander eller persille. Server med ferskt brød og en grønn salat.

Tips:
Retten kan serveres med eggeplommene i skallet. Du kan bruke persille i stedet for koriander. Nøttene kan byttes ut med stekt pølse eller kjøttrester.

Lyst på en annen pytt i panne så finner du den her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Eggs Benedict

Eggs Benedict

Fremgangsmåte

Lag en hollandaisesaus fra bunnen av:

Ha 2 eggeplommer i en bolle i vannbad. Visp kontinuerlig. Det er viktig at bollen ikke blir for varm, da får du eggerøre. Ha i en teskje sitronsaft, litt finmalt hvit pepper og 1 spiseskje kaldt vann. Visp hele tiden, til eggene er lysegule og volumet fordoblet.
 

Ha parat 200 g varmt, smeltet og klaret smør. Hell forsiktig i bollen, litt av gangen, mens du visper. Sausen bli tykk, akkurat som når man lager majones. Sett sausen til side og hold den varm.

Stek fire store skiver bacon med minst mulig fett. Posjer fire egg. Rist fire tykke skiver grovt brød. Skivene skal være runde, uten skorpe. Bruk en stor kopp til å "stemple" ut skivene.

Smør de ristede brødskivene. Ha en skive bacon på hver. Plasser et posjert egg forsiktig på hver runding. Hell hollandaisesausen over eggene. Pynt med et dryss kajennepepper på toppen.

På jakt etter flere oppskrifter med egg? Sjekk her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Jan Vardøen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Røsti med røkelaks

Røsti med røkelaks

Fremgangsmåte

Kok potetene knapt møre med skallet på ca. 15 min. Avkjøl lett og skrell dem.

Riv potetene grovt på råkostjern, eller i foodprocessor.

Hakk det meste av gressløken og persillen. Spar noen gressløkstrå til pynt. Ha i 2/3 av det grønne sammen med potetene, og tilsett egget. Bland det forsaktig sammen,og smak til med salt og pepper.

Smelt smøret i varm stekepanne, og legg røstien skjevis i pannen. Stekes gylne på begge sider over middels varme.

Bland rømme med resten av persille- og gressløkhakket.

Legg røstien på tallerkener. Legg skivet røkelaks ved siden av.

Laksen toppes med en skje rømme og pyntes med gressløkstrå.

Lyst på noe annet med røsti

Eller har du lyst til noen annet med røkelaksen

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Mai Rødsten

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Marinerte sildebiter som i Tyskland

Marinerte sildebiter som i Tyskland

Fremgangsmåte

Vann spekesildene godt ut, gjerne fra den ene dagen til den andre, og skift vannet et par ganger. Rens dem og flå dem. Smaken blir best hvis ryggbenet får sitte i, men dette er ingen betingelse.

Skrell løken og skjær den i små terninger. Skrell eplene, fjern kjernehuset og skjær eplene i båter. Skjær agurkene i tynne skiver. Legg sildebitene, løk, eplebåter og agurkskiver lagvis i en stentøykrukke. Hell rømmen over og la retten stå kaldt og trekke minst ett døgn.

Serveres med karse på toppen, godt smør og grovbrød til. 

Se flere deilige oppskrifter på nedlagt sild her

Slik lager du de gode silderettene

Se hvordan du lager din egen sursild her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Byggrynsgrøt med honning og kanel

Byggrynsgrøt med honning og kanel

Fremgangsmåte

La byggrynene ligge i kaldt vann natten over. Hell fra bløtevannet.

Kok opp melk og kanel. Visp i grynene og la grøten trekke i 45 minutter. Rør av og til.

Smak grøten til med salt. Honningen kan vi tilsette i grøten eller la familien velge mengde selv.

Server kald melk eller og yoghurt til.

Lag gjerne denne grøten klar dagen i forveien og varm den opp til frokosten.

Lyst til å lage din egen grøt for det er enklere enn du tror hvis du du ser her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Smoothie Orange

Smoothie Orange
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Grønn juice

Grønn juice

Fremgangsmåte

Skjær stilksellerien, epler og nykål i biter som passer juicemaskinen din.

Bruk en juicemaskin og press gjennom frukt- og grønnsakbitene.

Fyll et glass med isbiter og hell juicen i glasset. Pynt gjerne som på bildet.

Tips:
Nypresset juice taper seg raskt næringsmessig og bør drikkes umiddelbart. Lag derfor ikke mer juice enn nødvendig.
 
 

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Ovnsbakt fylt avokado med egg

Ovnsbakt fylt avokado med egg

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 225 grader.

Del avokadoen i to og fjern steinen forsiktig.

Bruk en skje og ta ut litt av avokadokjøttet fra hver halvdel, nok til at du får plass til et egg i hvert hulrom. (Husk å spise dette også, da!)

Legg de halve avokadoene i en ildfast form. Sørg for at de står rett.

Kakk egg og ha dem i hulrommet i avokadoene. Fordel skinke, ost og delte cherrytomater på toppen. Krydre med salt og pepper.

Tips:
I stedet for skinke kan du bruke bacon eller facon i terninger. Du kan også bruke krydder med mer trøkk i enn bare salt og pepper.

Sett formen i stekeovnen ved 175 grader og stek i ca. 15 minutter, til eggehvitene har stivnet, men eggeplommene fremdeles er myke. 

Dryss gjerne over spirer eller urter.

Sendt inn av Too Good To Go/Meny.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Meksikansk frokost

Meksikansk frokost

Fremgangsmåte

Fres rødløk, hvitløk og jalapeño i olje i en panne, i ca. 3 minutter.

Tips:
Istedet for frisk jalapeno kan du bruke 2 ss syltet jalapeño. 

Tilsett tomatene, varm opp og la koke i ca. 3 minutter til. Smak til med salt og pepper.

Tips:
Du tilsette bønner, kjøttdeig eller andre rester som måtte passe.

Tips:
Har du tacolefser til overs? Pensle dem med litt olje, del dem i trekanter og stek dem midt i ovnen på 160 grader i 10 minutter. Disse kan erstatte nachochips.

Ha chipsene i stekepannen. Knus eggene over chipsene, skvis over litt frisk lime og strø over revet ost til slutt.

Tips:
Hvis du også har rester av salat og andre grønnsaker, server det ved siden av.

Sendt inn av Too Good To Go/Meny.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Eggemuffins

Eggemuffins

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 grader.

Riv ost og kutt ingrediensene du ønsker å ha i.

Visp egg, melk og bakepulver sammen. Tilsett de andre ingrediensene.

Tips:
Innholdet kan du variere ut fra hva du har av rester og ingredienser som bør spises opp. Løk, vårløk, purre, paprika, tomat, urter, oliven, soltørket tomat, brokkoli, fetaost, revet gulrot, kokt skinke, spekeskinke, pølsebiter.

Hell røren over i muffinsformer eller et muffinsbrett med bakepapir. Fyll to tredjedeler av formen.

Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 15 minutter til de så vidt har stivnet. Avkjøl litt før du løfter dem ut av formen med en skje.

Eggemuffinsene holder seg 3-4 dager i kjøleskapet og kan fryses ned. Dette er også et godt matpakketips!

Sendt inn av Too Good To Go/Meny.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gult er fortsatt kult og sammen med grønt vårens farge - her får du alt i en og samme munnfull
Ukens kake
Sitronostekake med mangocurd og pistasjebunn

Gult er fortsatt kult og sammen med grønt vårens farge - her får du alt i en og samme munnfull

Søtt, syrlig og kaldt i skjønn forening med seig nøttebunn. Det blir vanskelig å holde fingrene unna.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse vinene vil italienerne helst ha for seg selv
Godbiter i pollisten

Disse vinene vil italienerne helst ha for seg selv

Men disse sommelierfavorittene finnes altså et tastetrykk unna, og vil garantert by på mye god vinopplevelse.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her