Cappella i ny årgang

Tidenes vinsuksess på det norske markedet kommer nå med ny årgang. Denne vinen som ikke har årgangsbetegnelse på etiketten, har til nå vært av årgang 1999. De første lastene med vin fra år 2000 er ankommet Norge, og i salg fra ca. 1. mars.
Redaksjonen
02 Mars 2001 - 23:55

Den nye årgangen er vesentlig bedre enn den gamle, hevder importøren Arcus Produkter. Apéritif har ennå ikke smakt vinen og vil når det skjer komme tilbake med vår vurdering. Arcus hevder at viner er dypere, mer intens kirsebærrød farge, har mer fremtredende fruktighet med plomme- og kirsebærtoner, hint av tørket frukt og krydder og større smaksbredde og fylde.

Cappella kommer fra vinmarkene sør for byen Taranto på Salento-halvøya. Dette området, som italienerne kaller Il Tacco - hælen - er relativt flatt, med rød og fruktbar jord. Her dyrkes vindruer, oliven og grønnsaker i et solfylt klima preget av nærheten til Middelhavet, som aldri ligger mer enn 40 km unna. Cappella er fremstilt av druetypene Primitivo (60%) og Negroamaro (40%), og har rett til kvalitetsbetegnelsen Indicazione Geografica Tipica (IGT). Innhøstningen fant sted så tidlig som første halvdel av september, for å sikre maksimal friskhet og frukt i druene. Vinen er fremstilt ved temperaturkontrollert gjæring (25 ºC) i store ståltanker.

Med sin unge og smaksrike karakter passer Cappella spesielt godt til pastaretter, både med middels kraftige tomatsauser og noe tyngre fløte- og ostesauser. Den egner seg også utmerket til pizza og retter av kjøtt. Nyt den gjerne til oster som Parmesan og andre vellagrede hardoster, heter det fra Arcus.Capella får du både i tre litersboks til kr 272, som vanlig flaske 75cl kr 68,90 og som halvflaske 37,5cl kr 41. Varenummeret er 13722.Den nye årgangen er vesentlig bedre enn den gamle, hevder importøren Arcus Produkter. Apéritif har ennå ikke smakt vinen og vil når det skjer komme tilbake med vår vurdering. Arcus hevder at viner er dypere, mer intens kirsebærrød farge, har mer fremtredende fruktighet med plomme- og kirsebærtoner, hint av tørket frukt og krydder og større smaksbredde og fylde.

Cappella kommer fra vinmarkene sør for byen Taranto på Salento-halvøya. Dette området, som italienerne kaller Il Tacco - hælen - er relativt flatt, med rød og fruktbar jord. Her dyrkes vindruer, oliven og grønnsaker i et solfylt klima preget av nærheten til Middelhavet, som aldri ligger mer enn 40 km unna. Cappella er fremstilt av druetypene Primitivo (60%) og Negroamaro (40%), og har rett til kvalitetsbetegnelsen Indicazione Geografica Tipica (IGT). Innhøstningen fant sted så tidlig som første halvdel av september, for å sikre maksimal friskhet og frukt i druene. Vinen er fremstilt ved temperaturkontrollert gjæring (25 ºC) i store ståltanker.

Med sin unge og smaksrike karakter passer Cappella spesielt godt til pastaretter, både med middels kraftige tomatsauser og noe tyngre fløte- og ostesauser. Den egner seg også utmerket til pizza og retter av kjøtt. Nyt den gjerne til oster som Parmesan og andre vellagrede hardoster, heter det fra Arcus.Capella får du både i tre litersboks til kr 272, som vanlig flaske 75cl kr 68,90 og som halvflaske 37,5cl kr 41. Varenummeret er 13722.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her