Cappella i ny årgang

Tidenes vinsuksess på det norske markedet kommer nå med ny årgang. Denne vinen som ikke har årgangsbetegnelse på etiketten, har til nå vært av årgang 1999. De første lastene med vin fra år 2000 er ankommet Norge, og i salg fra ca. 1. mars.
Redaksjonen
02 Mars 2001 - 23:55

Den nye årgangen er vesentlig bedre enn den gamle, hevder importøren Arcus Produkter. Apéritif har ennå ikke smakt vinen og vil når det skjer komme tilbake med vår vurdering. Arcus hevder at viner er dypere, mer intens kirsebærrød farge, har mer fremtredende fruktighet med plomme- og kirsebærtoner, hint av tørket frukt og krydder og større smaksbredde og fylde.

Cappella kommer fra vinmarkene sør for byen Taranto på Salento-halvøya. Dette området, som italienerne kaller Il Tacco - hælen - er relativt flatt, med rød og fruktbar jord. Her dyrkes vindruer, oliven og grønnsaker i et solfylt klima preget av nærheten til Middelhavet, som aldri ligger mer enn 40 km unna. Cappella er fremstilt av druetypene Primitivo (60%) og Negroamaro (40%), og har rett til kvalitetsbetegnelsen Indicazione Geografica Tipica (IGT). Innhøstningen fant sted så tidlig som første halvdel av september, for å sikre maksimal friskhet og frukt i druene. Vinen er fremstilt ved temperaturkontrollert gjæring (25 ºC) i store ståltanker.

Med sin unge og smaksrike karakter passer Cappella spesielt godt til pastaretter, både med middels kraftige tomatsauser og noe tyngre fløte- og ostesauser. Den egner seg også utmerket til pizza og retter av kjøtt. Nyt den gjerne til oster som Parmesan og andre vellagrede hardoster, heter det fra Arcus.Capella får du både i tre litersboks til kr 272, som vanlig flaske 75cl kr 68,90 og som halvflaske 37,5cl kr 41. Varenummeret er 13722.Den nye årgangen er vesentlig bedre enn den gamle, hevder importøren Arcus Produkter. Apéritif har ennå ikke smakt vinen og vil når det skjer komme tilbake med vår vurdering. Arcus hevder at viner er dypere, mer intens kirsebærrød farge, har mer fremtredende fruktighet med plomme- og kirsebærtoner, hint av tørket frukt og krydder og større smaksbredde og fylde.

Cappella kommer fra vinmarkene sør for byen Taranto på Salento-halvøya. Dette området, som italienerne kaller Il Tacco - hælen - er relativt flatt, med rød og fruktbar jord. Her dyrkes vindruer, oliven og grønnsaker i et solfylt klima preget av nærheten til Middelhavet, som aldri ligger mer enn 40 km unna. Cappella er fremstilt av druetypene Primitivo (60%) og Negroamaro (40%), og har rett til kvalitetsbetegnelsen Indicazione Geografica Tipica (IGT). Innhøstningen fant sted så tidlig som første halvdel av september, for å sikre maksimal friskhet og frukt i druene. Vinen er fremstilt ved temperaturkontrollert gjæring (25 ºC) i store ståltanker.

Med sin unge og smaksrike karakter passer Cappella spesielt godt til pastaretter, både med middels kraftige tomatsauser og noe tyngre fløte- og ostesauser. Den egner seg også utmerket til pizza og retter av kjøtt. Nyt den gjerne til oster som Parmesan og andre vellagrede hardoster, heter det fra Arcus.Capella får du både i tre litersboks til kr 272, som vanlig flaske 75cl kr 68,90 og som halvflaske 37,5cl kr 41. Varenummeret er 13722.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her