Châteauneuf til knallpris

Denne supre og urklassiske châteauneuf'en som debuterte som januarnyhet er tilgjengelig i en ny og veldig lovende årgang til en fortsatt veldig god pris.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Châteauneuf-du-Pape tilhører de av Frankrikes vinskatter som har opplevd kraftigst vekst i interesse, og priser, de senere år. Mye takket være en mann ved navn Robert Parker som fikk amerikanerne til å gå helt av skaftet da 1998 ble lansert.

Parker ga den 98 poeng av 100 mulige og kunne fortsette med påfølgende årganger siden både 1999, 2000 og 2001 holdt veldig høy kvalitet jevnt over.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Det har ikke påvirket vår utvalgte produsent, for Claude Courtils Thibauts Clos des Brusquières Chateauneuf-du-Pape 2004 (49870) er blant de rimeligste châteauneuf'ene på polet. Og det enda Courtil Thibauts er nevøen til mytiske Henri Bonneau som er en av Parkers absolutte favoritter.

Eksotisk og vellagret
Mens Bonneaus viner ikke er tilgjengelige i Norge, og knapt nok noen andre steder, er altså Courtil Thibauts châteauneuf det til de grader. 2000-utgaven som kom på polet i januar, forsvant ut av hyllene på et blunk. Og det kommer garantert denne yngre fastere og mer lagringsdyktige utgaven å gjøre.

Courtil Thibaut har fulgt i sin onkels fotspor, hvilket vil si en veldig tradisjonell tilnærming hvor drueklasene gjæres hele i sementtanker samt at modningen skjer delvis i gamle store eikefat. Dermed får du altså en touch av Bonneau gjennom Courtil Thibauts viner som bare har vært på markedet siden 1996-årgangen. Før det solgte han alt til grossister, enda oldefaren hans skal ha vært den første i Châteauneuf-du-Pape til å tappe vinen sin i flaske under navnet Clos Courtil.

Vinden viktig
Courtil Thibauts ni hektar vinmarker med til dels svært gamle vinstokker, ligger i hjertet av Châteauneuf-du-Pape, altså i nærheten av pavens gamle sommerresidens som i dag fremstår nærmest spøkelsesaktig, i hvert fall når mistralen med sin enorme kraft pisker gjennom ruinen.

Vinden bidrar til å friske opp i den til tider kvelende heten som hersker her og skaper sammen med det kalk- og leirholdige jordsmonnet med de berømte rullesteinene perfekte vekstforhold for grenache som utgjør tre firedeler av blandingen.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen. Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Clos des Brusquières Chateauneuf-du-Pape 2018

Produsent:
Clos des Brusquières
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Rhône Sør
Pris:
339,90 kr
Varenummer:
4987001
91 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen