Chilensk på boks

Selv om sommerferien for de fleste nå har tatt slutt og hverdagen trenger seg brutalt på, er det fortsatt sommer. Og hva er vel ikke mer oppløftende enn et glass forfriskende hvitvin, særlig hvis du har et spann med nykokte reker på lur. Ukens vin er en sådan og best av alt den varer lenge og til mange. 040899.

Marisco (varenr. 32119, kr 292, bestillingsutvalget) heter den innbydende blå 3-liters boksen med et langt mer moderne design enn hva vi er vant til med på boksefronten. Denne superfriske hvitvinen av årgang 1998 er laget av druen sauvignon blanc og kommer fra Chile.
 
Produsent er Errazuriz som også har en annen og mer forseggjort sauvignon blanc-vin i flaske, til kroner 92,80 (13144, basis) som ikke bare er svært frisk men også rik og rund. Den er for øvrig svært ulik de fleste tilsvarende viner fra Chile i det aromaene er mer i retning Loire enn de tropiskorienterte vi så ofte forbinder med viner fra den andre siden av kloden. Den minner ikke så lite om muscadet-vinene med sitt snev av sjø, i blandet sitron og gress. Muscadet (fra vestre del av Loire-dalen) er som kjent sjømatviner par excellence, i alle fall hvis vi tenker på enkle skalldyrsanretninger, som for eksempel en bøtte med nykokte reker...
 
Men Marisco, som for øvrig betyr skalldyr på spansk, passer også til andre skalldyr, servert så vel naturell som i tilberedt form. En rimelig (flaskepris er kroner 73) hvitvin til reke- eller krepselaget som også kan brukes som aperitiff, selv om vi nok tror at mange vil finne den for tørr og frisk som kosevin.
 
Aase E. Jacobsen
04.08.99
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen