Chilenske kjempekjøp

Etter å ha testet 59 rødviner fra Chile sitter Apéritifs panel igjen med hele 14 toppkjøp. 39 viner får mer enn tre stjerner. Og det er rekord i Apéritifs testhistorie. Her er det bare å velge og vrake blant rimelige godbiter.

Om du aldri så mye har tenkt å slåss mot den chilenske bølgen i Norge, kommer du ikke fra det faktum at chilenerne lager mye god rødvin for pengene. På toppen finner vi en til undre hundrelappen og en til mer enn det dobbelte. Den ene, Isla Negra Merlot, er den pureste frukt du kan tenke deg, mens De Martinos Reserve de Familia er laget av druer fra meget gamle vinstokker med lavt utbytte. Den er kostet på nesten bare nye franske fat.
 
Selv om puristene aldri vil sammenligne Bordeaux og bordeauxkloner fra andre siden av kloden, er det etter hvert mange ekte Bordeaux''er som begynner å minne om de chilenske supervinene, superkonsentrerte viner laget av godt modne druer som får gjære i nye fat. I denne konteksten er De Martino og de andre chilenerne i høye prisklasser fortsatt rimelige.
Litt malurt må det være lov å helle i vinglasset: Merlotene og etter hvert viner laget av malbec, carmenère med flere gir kjærkomne pusterom i havet av cabernetviner. To tredeler av de 59 vinene er laget av 100 prosent cabernet sauvignon. I tillegg kommer de som har druen med i blandingen. Det er for ensidig og kan på sikt trøtte ut selv de treigeste norske ganer.
 
I 1996 testet Apéritif alle chilenske viner på markedet, både røde og hvite, i alt 44 produkter. Nå er tilbudet mer enn doblet. Og kvaliteten er vesentlig bedret i hvert fall når vi sammenligner resultatene for de to testene: Den beste røde fikk karakter fire minus. Kun tre av 27 røde fikk mer enn tre stjerner. De hvite gjorde det imidlertid vesentlig bedre. Apéritif vil i mai teste hvite chilenere.
 
Slik ble blindtesten gjennomført
Smakspanelet bestod av Apéritifs smakere Remi Madsen, kjellermester, Hotel Continental, Linda Frostestad, ekspeditør, Vinmonopolet-Briskeby og Knut Aanonsen, vinkelner, Statholdergaarden.
 
Testen, som ble gjennomført 16. februar, omfatter så å si alle røde chilenere tilgjengelig i Norge i smaksøyeblikket. Smakingen ble foretatt blindt etter druetype. Panelet fikk overhodet ingen opplysninger om produktene, utover generell gruppe, før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet og pris.
 
Poengskalaen er femdelt:
Meget god kvalitet *****
God kvalitet ****
Middels kvalitet ***
Under middels kvalitet **
Bør unngås *
 
Antall stjerner er fremkommet som et gjennomsnitt av paneldeltakernes evaluering av det enkelte produkts kvalitet uten hensyntagen til hva den koster. Vurderingen av hvilke produkter som er gode og meget gode kjøp ble derfor foretatt etter bedømmingen var avsluttet. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.
 
***** ÷
Isla Negra Merlot 1997
Viña Cono Sur Rapel
13097 (EQ) kr 99,10
Norex Int.
Basissutvalg
Tett, mørk rød. Innsmigrende, krydret duft av røde og mørke bær som solbær samt innslag av mint. Flott saftig anslag med nærmest perfekt balanse mellom syrer og tanniner. fin fylde og god ettersmak. Et funn til prisen som bør nytes sammen med grillet og/eller krydret kjøtt. Meget godt kjøp.
 
De Martino Cabernet Sauvignon Reserva de Familia 1996
De Martino Vineyards Maipo
31657 (VSD) kr 239,90
Best Buys Int.
Bestillingsutvalg
Fin, mørk rød farge. Stor, rik og parfymert duft med mørke bær, solbær, godt eikepreg. Kompleks smak med de samme aromaene som i duften. Fataromaene er meget elegante. Det samme er tanninene. Den fortjener mer smakfull mat som vilt. Godt kjøp.
 
**** +
Chicureo Merlot 1996
Viñedos Bouchon Maule
31772 kr 92,40
Uvas International
Bestillingsutvalg
Mørk rød. God duft av røde og mørke bær med innslag av eukalyptus. Bløtt og saftig anslag. Tanninene kommer fint inn fra midten av smakskurven og ender meget bra. En ypperlig matvin til en saftig entrecôte eller kjøttretter med fløtebaserte sauser. Meget godt kjøp.
 
Chicureo Cabernet Sauvignon Reserve 1996
Viñedos Bouchon Maule
31771 kr 98,50
Uvas International
Bestillingsutvalg
Svært mørk rød. Tett bærpreget duft med snev av viltkjøtt. Kraftig smak med bra fylde. Fin stoffrikdom. En god del tørrstoffer som gjør at den bør ligge 1-2 år. Kan imidlertid drikkes i dag med mat som vilt Meget godt kjøp.
 
Antiguas Reservas 1996
Cousiño-Macul Maipo
3260 (VT) kr 105,10
Erik Haugen
Bestillingsutvalg
Ren mørk rød. Ganske kompleks duft med mørke bær, jord, kaffe, te, sjokolade og trøfler. Flott elegant anslag, kraftig bærpreg og fine, tydelige tanniner samt stor lengde. Her var det imidlertid uenighet i panelet hvor enkelte mente at fattoasten dominerte for mye. Prøv den imidlertid til vilt med sopp som ingrediens. Meget godt kjøp.
 
Bisquertt Cabernet Sauvignon Reserve 1996
Viña Bisquertt Colchagua
6381 (VT) kr 111,40
Jami
Bestillingsutvalg
Mørk rød. Fin fyldig duft med fat, jord og mørke bær samt innslag av lær og animalskhet. Stort, saftig anslag med god smaksrikdom og en del tørrstoffer i finishen. Vinen kan godt ligge 1-2 år for å rundes av. Egner seg utmerket til mat som kalv og lam med god saus. Meget godt kjøp.
 
Casa Real Cabernet Sauvignon 1994
Viña Santa Rita Maipo
13648 (ASG) kr 236
Gunnar Amundsen
Bestillingsutvalg
Dyp, mørk rød. Tett, ung duft av lær, stall, sedertre og solbær. Bløtt anslag med stor fruktighet, fyldig og stoffrik, fine, faste tanniner, sitter godt. Krever mat som lammecarré med rødvinsaus. Godt kjøp.
 
Don Melchor 1994
Concha y Toro Maipo
1150 (ASG) kr 316
Engelstad
kun horeca
Mørk rød. Stor duft av solbær, bjørnebær, lær, eik og tobakk samt fat. Kompleks i smaken. Denne vinen har det meste rett og slett. Gi den matfølge som alt innen vilt eller en gryte som stroganoff. Verd prisen.
 
****
Santa Monica Merlot 1996
Viña Santa Monica Rapel
7150 (VT) kr 90,60
Strag
Basissutvalg
Mørk rød. Stor fruktig duft med røde bær, solbær og mint. Fruktig og saftig smak gjennom hele smakskurven, fine tanniner fra midten og utover balanserer godt mot all frukten slik at ettersmaken er fast og fin. Passer til mer krydret mat á la fusion. Meget godt kjøp.
 
Carmen Merlot 1997
Carmen Vineyards Central Valley
13511 (VSD) kr 94
Brand Partners
Basissutvalg
Klar, mørk rød. Stor, varm duft av bær med innslag av jord og pepper. Smaken gjenspeiler duften. Saftig stil med elegante tanniner. En godt balansert vin til til krydrete okseretter. Meget godt kjøp.
 
Medalla Real Cabernet Sauvignon Special Reserve 1996
Viña Santa Rita Maipo
2429 (ASG) kr 131
Gunnar Amundsen
Bestillingsutvalg
Mørk rød. Tett duft av mørke bær, fat og jord. Bløtt saftig anslag, smaksrik med de samme aromaene i smak som i duft. God fylde og struktur. Elegant vin som drikker godt til retter av av svin og okse. Godt kjøp.
 
Finis Terrae 1995
Cousiño-Macul Maipo
35762 (VT) kr 177,51
Erik Haugen
kun horeca
Mørk rød. Flott krydderpreget duft med mørke bær, solbær, dempet fat og mint. Bløtt, elegant anslag, meget bra struktur, fylde og smaksrikdom. Nyt den til lam og kalv. Verd prisen.
 
Don Melchor 1995
Concha y Toro Maipo
13650 (ASG) kr 284,40
Engelstad
Parti
Mørk blålig rødfarge. Delikat og sødmefylt duft av bær, fat, mint, urter og krydder. Massivt anslag, rikt smaksbilde, men en tanke for bløt i smaken på grunn av sødmen. God lengde. Prøv den til godt krydret oksekjøtt samt småvilt Knapt verd prisen.
 
**** ÷
Concha y Toro Cabernet Sauvignon 1997
Concha y Toro Maipo
1019 (ASG) kr 77
Engelstad
Basissutvalg
Klar rød. Frisk og fruktig duft med innslag av mint og solbær. God frukt i smaken som sitter bra med tydelige tanniner og ganske høy syre. Må følge retter med kremsaus. Meget godt kjøp.
 
Millaman Cabernet Malbec 1997
Hacienda el Condor Curicó
31503 (CB) kr 78,70
Christianssands Bryggeri
Basissutvalg
Klar mørk rød. God duft av røde bær med noe lær og kjernepreg. Fint markant anslag, god struktur, god lengde. En fin om enn kommersiell matvin til enkle kjøtt- og gryteretter. Meget godt kjøp.
 
Undurraga Cabernet Sauvignon 1997
Viña Undurraga Maipo
681 (VT) kr 81,50
Stenberg & Blom
Basissutvalg
Ren rød. Litt dempet duft med innslag av mørke bær og plommer. Saftig og smaksrik med mørke bær. Bra fylde med god fruktig finish. Drikk den til gryteretter. Meget godt kjøp.
 
Sunrise Cabernet Sauvignon 1997
Concha y Toro Central Valley
31018 (ASG) kr 83
Engelstad
Testsalg
Mørk farge. God duft av røde og mørke bær med innslag av krydder og mint. Rundt og fruktig anslag, saftig og behagelig. Middels fylde og bra ettersmak. Prøv den til lam og fugl med god saus. Meget godt kjøp.
 
Viña La Rosa Cabernet Sauvignon 1996
Viña La Rosa Rapel
13512 (VT) kr 84,80
Storm Trading
Basissutvalg
Rød farge. Klare rene bæraromaer i duften med innslag av mint og anis. Ung saftpreget stil med bra fylde. Avslutter godt med frukt og anis. Egner seg til en saftig entrecôte. Meget godt kjøp.
 
Bisquertt Merlot 1996
Viña Bisquertt Colchagua
6353 (VT) kr 89,50
Jami
Basissutvalg
Ung, mørk rød. God duft av røde bær og solbær med innslag av mint. Smaken harmonerer godt mot duften, bra tanniner og OK lengde. Passer til krydret oksekjøtt. Meget godt kjøp.
 
Canepa Cabernet Sauvignon Merlot 1996
José Canepa
13510 (VT) kr 90,10
Arcus Produkter
Bestillingsutvalg
Mørk rød. Lett krydret duft av solbær og bringebær med snev av mint. Bløtt, rundt anslag, god intensistet i frukten, gode tanniner og lengde. En god allround matvin. Godt kjøp.
 
Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 1997
Concha y Toro Maipo
2605 (ASG) kr 92
Engelstad
Basissutvalg
Dyp, mørk rød. Røde og mørke bær samt mint i duften som er behagelig. God saftighet, sitter godt med fine tanniner. Vellaget vin med god fylde til kjøttretter med fyldig saus. Godt kjøp.
 
Undurraga Cabernet Sauvignon Reserva 1996
Viña Undurraga
34991 (VT) kr 125,90
Stenberg & Blom
Bestillingsutvalg
Dyp, mørk rød. Rustikk duft av fat, stall, lær, tobakk og mørke bær. Saftig anslag, god rikhet med de samme aromaene i ettersmaken som finnes i duften. Skiller seg en del ut fra andre chilenere. Drikk den til lam og filet av annet rødt kjøtt med rotgrønnsaker. Verd prisen.
 
Manso de Velasco Cabernet Sauvignon 1995
Miguel Torres
7888 (VT) kr 195,70
Ekjord Wine & Spirits
Bestillingsutvalg
Dyp, mørk rød. Stor duft av bær, solbær, fat og søtlig lær. Massivt rundt anslag, men altfpr mye fat også i smaken. Men er du fatfreak, er dette tingen. Kan gå til vilt. Knapt verd prisen.
 
*** +
Caliente Merlot Cabernet Sauvignon 1997
13041 (VT) kr 77,50
Arcus Produkter
Basissutvalg
Varm duft av mørke bær og fat, lakris. Frukt- og bærpreget balansert smak. Kommersiell stil. Den perfekte bag-in-box-vin. Passer derfor enkle kjøttretter. Godt kjøp.
 
Viña La Rosa Malbec 1998
Viña La Rosa Rapel
13694 (VT) kr 77,70
Storm Trading
Basissutvalg fra 8.5.99
Klar rød. Mørke bæraromaer i duften som ellers byr på litt mint og paprika. Godt saftig anslag, middels fylde. En balansert allroundvin. Godt kjøp.
 
Ch. Los Boldos Cabernet Sauvignon 1997
10054 (VT) kr 78,70
Viña Santa Amalia
Vinoco
Basissutvalg
Mørk rød. Krydret litt vegetalsk solbærduft. Bløtt og fruktig anslag. Smaken er som duften. Sitter godt. Noe mint og anis i finishen. Godt kjøp.
 
La Moneda Cabernet Sauvignon 1997
Curicó
6615 (VT) kr 83,40
Arcus Produkter
Basissutvalg
Mørk rød. Bra duft av mørke bær, jord og mokka. Stor fruktighet, middels fylde. Ung vin med markante tanniner som gjør at den bør drikkes til mat som lam og kalv. Verd prisen.
 
De Martino Merlot Cabernet Sauvignon 1997
De Martino Vineyards Maipo
13037 (VSD) kr 84,90
Best Buys Int.
Basissutvalg
Und rød. Enkel og fruktig duft med solbær og krydder/kaffe. Saftig kjernefruktpreget smak antydning til grønne aromaer, fine tanniner og bra lengde. Prøv den til av kjøttretter med smaksrike sauser, altså en allroundvin. Verd prisen.
 
Santa Carolina Cabernet Sauvignon Reservado 1997
Viña Santa Carolina San Fernando
2716 (VT) kr 86,80
Erik Haugen
Basissutvalg
Mørk rød. Litt lukket duft med røde/mørke bær samt krydder/urter. Stor saftighet med bra fylde, litt stramme tanniner som gjør at vinen virker litt ung ennå. Kan imidlertid drikkes til et saftig kjøttstykke som entrecôte. Verd prisen.
 
Santa Digna Cabernet Sauvignon 1997
Miguel Torres Curicó
5768 (VT) kr 88,80
Ekjord
Basissutvalg
Fin mørk rød farge. God fruktig duft av solbær og mint. Stor bærfruktighet i anslaget, solbær dominerer smaken som er middels fyldig. Gode tanniner gjør imidlertid at vinen drikker bra til retter med okse og lam. Verd prisen.
 
Santa Rita 120 Cabernet Sauvignon 1997
Viña Santa Rita Maipo
2718 (ASG) kr 92
Gunnar Amundsen
Basissutvalg
Mørk rød. God duft av kjøttfulle moreller, solbær og mørke bær. Godt anslag, fin frukt med tilsvarende tanniner. Bra lengde. En relativt harmonisk vin til et bredt utvalg kjøttbaserte retter med smaksrik saus. Verd prisen.
 
Undurraga Pinot Noir1997
Viña Undurraga Maipo
13039 (VT) kr 94,60
Stenberg & Blom
Basissutvalg
Mørk klar rød. Frisk duft av røde og mørke bær med innslag av fatkrydder. Frisk, saftig og frisk vin med lett fylde. Egner seg sammen med smaksrike retter kylling eller fugl. Verd prisen.
 
Montes Cabernet Sauvignon 1994
Montes Curicó
30664 (VSD) kr 99
VinCompagniet
Bestillingsutvalg
Mørk dyp rød. Mørke bær og eikesødme i duften som også byr på eukalyptus og basilikum. Bær- og urtepreget stil. Saftig og bløt finish. En vin uten tagger som bør nytes alene. Verd prisen.
 
Montes Malbec 1997
Montes Curicó
31281 (VSD) kr 104
VinCompagniet
Bestillingsutvalg
Mørk farge. Søte, mørke og saftige bæraromaer i duften. Veldig saftig stil, bløt med middels fylde samt lett bitter het i finishen. Passer til lettere kjøttretter. Knapt verd prisen.
 
Santa Rita Cabernet Sauvignon Reserva 1996
Viña Santa Rita Maipo
6523 (ASG) kr 109
Gunnar Amundsen
Basissutvalg
Mørk rød. En del fat i duften som ellers byr på solbær. Saftig anslag, mye mørke bær, bra fylde med fine tanniner som tar litt for mye over i finishen, slik at vinen blir litt kantete i følge deler av panelet. Server til okse, gjerne krydret. Knapt verd prisen.
 
Santa Monica Tierra del Sol Cabernet Sauvignon 1993
Viña Santa Monica Rapel
7151 (VT) kr 121,30
Strag
Bestillingsutvalg
Rød med brun kant. Syrlig, støvete bærpreg i duften som for øvrig har litt jord, lær og fat. Ganske rikt anslag med frukt og fat. Middels fylde, litt lite tanniner. Blir litt for fort borte. Må drikkes nå. Knapt verd prisen.
 
Casa Lapostolle Cabernet Sauvignon 1996
Casa Lapostolle
34792 (VT) kr 134,70
Vinhuset/Nordic Wine & Spirits
Bestillingsutvalg
Mørk rød. God duft av mørke bær, lær og fat. Bra saftighet men noe endimensjonal med veldig snille tanniner. God lengde. Nytes primært uten mat. For dyr.
 
Prima De Martino Merlot Reserve 1997
De Martino Vineyards Maipo
30987 (VSD) kr 139,90
Best Buys Int.
Bestillingsutvalg
Mørk rød. Elegant duft av mørke og røde bær samt noe jordsmonn. Saftig stil med godt krydder og lærpreg i midtfasen. Litt grønne tanniner i ettersmaken. Drikkes sammen med lam med god saus eller lettere viltretter. For dyr.
 
Montes Alpha Cabernet Sauvignon 1993
Montes Curicó
30664 (VSD) kr 140
VinCompagniet
Bestillingsutvalg
Mørk ung rød. Elegant duft av mørke bær, fat, lær og stall. God, saftig smak med høy syrlighet, feminin stil. Frisk finish. En god matvin til vilt eller lammefilet. For dyr.
 
***
La Vida
6612 (VT) kr 72,40
Arcus Produkter
Basissutvalg
Ren rødfarge. Lett jordlig duft med mørke bær. Saftig anslag, enkel med middels fylde, god frukt og noe tanniner i finishen. Verd prisen.
 
Tocornal
Viña Tocornal
13019 (EQ) kr 73
Norex Int.
Basissutvalg
Klar rød. Fruktig duft av røde og mørke bær. Enkel, men god og fruktig smak med lett fylde. Saftig og grei. Verd prisen.
 
Santa Rita 120 Merlot 1997
Viña Santa Rita Maipo
13118 (ASG) kr 94,50
Gunnar Amundsen
Mørk rød. Krydret duft med røde og mørke bær. Smaken harmonerer mot duften, saftig med OK tanniner, middels fylde. Grei vin. Knapt verd prisen.
 
Tarapacá Merlot Reserva 1996
Tarapacá Maipo
11539 (VT) kr 100,10
Vinoco
Testsalg
Ren rød. Sødmefylt duft av solbær og røde bær samt noe mint. Tilsvarende i smaken. OK tanniner som balanserer sødmen ganske bra. Knapt verd prisen.
 
Casa Lapostolle Merlot 1996
Casa Lapostolle
34793 (VT) kr 133
Vinhuset/Nordic Wine & Spirits
Bestillingsutvalg
Mørk rød. Krydret sødmefylt duft med godt bærpreg. Smaken følger opp duften. Bra tanniner og litt krydder i finishen. Men blir litt for søtlig og rett fram til å nå opp. For dyr.
 
*** ÷
Canepa Estate Cabernet Sauvignon 1997
José Canepa Maipo
6614 (VT) kr 75,30
Arcus Produkter
Basissutvalg
Ganske lys rød. Enkel, ren duft av bringebær med noe solbær. Det samme gjenfinnes i smaken. For lett vin med for lite substans.
 
De Martino Cabernet Sauvignon 1996
De Martino Vineyards Maipo
13091 (VSD) kr 89,90
Best Buys Int.
Basissutvalg
Rød farge. Enkel duft av solbær og røde bær. Fruktig smak, saftig og kommersiell. PS. Har plastkork.
 
Caritas Cabernet Sauvignon 1997
Santa Ines Maipo
13038 (VT) kr 77
Basissutvalg
Moden lett rødfarge. Jordlig duft med plommer og krydder. Veldig lett smaksmessig. Den vil forsvinne helt ved siden av mat.
 
Santa Carolina Merlot 1998
Viña Santa Carolina San Fernando
30134 (VT) kr 82,10
Erik Haugen
Basissutvalg
Klar rød. Ung, frisk duft av røde bær med vegetalsk innslag. Godt saftig anslag. Avdempet frukt i midten med litt grønne tanniner i finishen.
 
Gracia Cabernet Sauvignon 1996
Viña Gracia Aconcagua
10079 (VT) kr 83,80
Palmer & Co
Basissutvalg
Mørk rød. Sødmefylt duft av røde og mørke bær med innslag av urter. Stort, bløtt anslag med mye solbærsødme. Panelet sprikte i vurderingen da enkelte mente at bærpreget var for kokt og plumpt. Uansett, ingen god matvin.
 
Santa Monica Cabernet Sauvignon 1996
Viña Santa Monica Rapel
7152 (VT) kr 85,90
Strag
Bestillingsutvalg
Mørk rød. Mye duft av fat og kjøttfulle solbær. Smaken er som duften, fatpreget dominerer smaksbildet også, for lav syre og lite tanniner til å møte eiken.
 
Carmen Cabernet Sauvignon 1996
Carmen Vineyards Central Valley
7059 (VSD) kr 92
Brand Partners
Basissutvalg
Mørk ung farge. Duften er solbærpreget med krydderinnslag. Bløtt anslag, ellers er smaken som duften med noe tanniner mot slutten. Panelet var uenig om denne vinen da enkelte mente den var litt hul i midtfasen og ikke tok seg opp mot slutten.
 
Finisimo Cabernet Sauvignon 1993
José Canepa
2259 (VT) kr 109,30
Arcus Produkter
Bestillingsutvalg
Mørk rød. Bærpreget duft med innslag av mint. Bra bærpreg men syrene er litt for fremtredende. Blir for enkel.
 
** +
Luna
10034 (VT) kr 69
Arcus Produkter
Basissutvalg
Ren, ung rød farge. Frisk duft av solbær og kirsebær. Saftig, ren og enkel vin som ikke holder gjennom hele smakskurven.
 
Viña Mayo Merlot 1997
10059 (VT) kr 76,50
Arcus Produkter
Basissutvalg
Lett duft av røde og mørke bær samt jordsmonn. Enkel og uharmonisk i smaken.
 
Gracia Merlot 1997
Viña Gracia Aconcagua
10080 (VT) kr 85,30
Palmer & Co
Basissutvalg
Moden rødfarge. Moden, jordlig duft med innslag av animalske aromaer. Saftig, søtlig anslag, lett tanniner. Blir for emmen. Passer ikke til mat. For spesielt interesserte.
 
Valdievieso Cabernet Sauvignon 1997
Valdivieso Lontue
13649 (VT) kr 85,70
Saga Trading
Basissutvalg
Ung, mørk rød. Mørke bær i nesen med klart grønnpreg. Ungt, syrlig fruktpreg, stoffrik men ikke særlig tiltalende i øyeblikket. Prøv igjen om noen måneder.
 
La Playa Merlot 1995
La Playa Vineyards
30814 (VT) kr 110
VinCompagniet
Bestillingsutvalg
Rød farge. Ung, krydret duft av røde bær. Saftig, enkel vin med en del bitterstoffer i finishen som må drikkes til mat (rødt kjøtt).
 
* +
Domaine Oriental Cabernet Sauvignon1998
Ag. Salve Maule
10076 (VT) kr 84
Basisutvalg
Mørk rød. Duft av røde og mørke bær med grønnpreg. Smaken er syrlig og helt i ubalanse. Virker helt uferdig. Reisesyke? Uansett bør den gis litt hvile før den smakes igjen.
 
Les også
Apéritifs Polliste Chile rødvin
Viña Santa Carolina
Santa Rita

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen