Ukens drink

Cosmopolitan som i Sex og Singelliv

Så er vi der igjen: Ny sesong med Sex og Singeliv kan gi nytt liv til denne drinken
Foto: (Charles Wollertz)

Så er vi der igjen: Ny sesong med Sex og Singeliv kan gi nytt liv til denne drinken

En hel generasjon eller to har sett fram til at denne populære serien på ny inntar skjermene. Da gjelder det bare å ha en Cosmo i nærheten.
10 Desember 2021 - 12:00

And just like that heter "det nye kapittelet i den banebrytende HBO-serien Sex and the City" - på norsk Sex & Singelliv som gjorde at en eller to generasjoner av kvinner satt klistret til skjermene den gangen alt var lineær-tv. Mellom 1998 og 2004 ble det sendt intet mindre enn 94 episoder, og mange av fansen har sett disse mer enn en gang i ettertid.

Nå kan du følge Carrie, Miranda og Charlotte når som helst på døgnet på HBO Max "mens de navigerer livet i 50-årene, hvor deres liv og vennskap blir enda mer komplisert"

Foreløpig er bare to episoder lagt ut, men at det kommer til å nytes også i denne nye sesongen, er hevet over enhver tvil. Kanskje sågar nye drinker. Etter en episode er Cosmo nevnt bare en gang. Men i påvente av hva som kommer til å skje, kan du mikse deg en retro Cosmo og sette deg godt til rette.

En recap: Cosmopolitan er en slags ungdommelig oppfølger til Dry Martini siden den har en touch av sødme. Den ble 1990-tallets store cocktailsuksess, godt hjulpet av stjerner som Madonna og tvserien Sex og Singelliv, men den oppsto allerede på 1970-tallet. Enten blant homofile i Provincetown, Massachusetts eller i San Franciscos barmiljø.

Noen mener den ble oppfunnet av Cheryl Cook, en dame fra South Beach i Miami, andre hevder den ble til etter inspirasjon fra Ocean Sprays Cranberryjuice-kampanjer eller sågar i forbindelse med testmarkedsføringen av Absolut Citron. Selv en drink med så kort historie har mistet sine røtter, men ikke sin popularitet. Den er nemlig like sterk.

Cosmopolitan som i Sex og Singelliv

Cosmopolitan som i Sex og Singelliv

Fremgangsmåte

Avkjøl et cocktailglass ved å fylle det med is. Shake alle ingredienser med is og sil drinken i det avkjølte cocktailglasset.

Cosmo er allerede blitt en av de klassiske cocktailene og fikk sin revolusjon sammen med "Sex og Singelliv"-jentene. Selv om den er rosa, er den god og alkoholsterk.

Benyttet martiniglass.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når oksestek med rødvinssaus står på søndagsmenyen, er det knapt nei i noens munn
Dagens rett

Når oksestek med rødvinssaus står på søndagsmenyen, er det knapt nei i noens munn

Oksestek er det vi kaller en virkelig tradisjonell søndagsmiddag. Kanskje i større grad for noen tiår tilbake, men fortsatt vekker retten gode følelser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med julete gin blir denne enklere utgaven av Sea Breeze krydret og ekstra fristende
Ukens drink

Med julete gin blir denne enklere utgaven av Sea Breeze krydret og ekstra fristende

Vi starter julesesongen med en knallrød og farlig god drink. Harahorn X-Mas Edition Gin sørger for julestemningen og tranebærjuice for friskheten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dette var bestemorfavoritten. Og den smaker fortsatt like godt
Ukens kake
Toscakake med karamelliserte mandler

Dette var bestemorfavoritten. Og den smaker fortsatt like godt

Toscakake er mest kjent for det litt seige, men søte mandellokket du ikke får nok av.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Superkjøp fra Etna
+
Godbiter i pollisten

Superkjøp fra Etna

I denne flasken er det druer som normalt skulle vært i viner som koster mer enn dobbelt så mye.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når oksestek med rødvinssaus står på søndagsmenyen, er det knapt nei i noens munn
Dagens rett

Når oksestek med rødvinssaus står på søndagsmenyen, er det knapt nei i noens munn

Oksestek er det vi kaller en virkelig tradisjonell søndagsmiddag. Kanskje i større grad for noen tiår tilbake, men fortsatt vekker retten gode følelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med julete gin blir denne enklere utgaven av Sea Breeze krydret og ekstra fristende
Ukens drink

Med julete gin blir denne enklere utgaven av Sea Breeze krydret og ekstra fristende

Vi starter julesesongen med en knallrød og farlig god drink. Harahorn X-Mas Edition Gin sørger for julestemningen og tranebærjuice for friskheten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sjelden har så mange fantastiske rødviner blitt gjort tilgjengelig som i november
+
Tester
1200 nyheter testet BU og TU november 2024

Sjelden har så mange fantastiske rødviner blitt gjort tilgjengelig som i november

Selv om tusenlappene flyr for toppskårerne, er det flere som er billigere i Norge enn i utlandet, og ikke minst er det mulig å finne riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Forsiden akkurat nå - 6

Dette var bestemorfavoritten. Og den smaker fortsatt like godt
Ukens kake
Toscakake med karamelliserte mandler

Dette var bestemorfavoritten. Og den smaker fortsatt like godt

Toscakake er mest kjent for det litt seige, men søte mandellokket du ikke får nok av.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her