Ukens drink

Cosmopolitan som i Sex og Singelliv

Så er vi der igjen: Ny sesong med Sex og Singeliv kan gi nytt liv til denne drinken
Foto: (Charles Wollertz)

Så er vi der igjen: Ny sesong med Sex og Singeliv kan gi nytt liv til denne drinken

En hel generasjon eller to har sett fram til at denne populære serien på ny inntar skjermene. Da gjelder det bare å ha en Cosmo i nærheten.
10 Desember 2021 - 12:00

And just like that heter "det nye kapittelet i den banebrytende HBO-serien Sex and the City" - på norsk Sex & Singelliv som gjorde at en eller to generasjoner av kvinner satt klistret til skjermene den gangen alt var lineær-tv. Mellom 1998 og 2004 ble det sendt intet mindre enn 94 episoder, og mange av fansen har sett disse mer enn en gang i ettertid.

Nå kan du følge Carrie, Miranda og Charlotte når som helst på døgnet på HBO Max "mens de navigerer livet i 50-årene, hvor deres liv og vennskap blir enda mer komplisert"

Foreløpig er bare to episoder lagt ut, men at det kommer til å nytes også i denne nye sesongen, er hevet over enhver tvil. Kanskje sågar nye drinker. Etter en episode er Cosmo nevnt bare en gang. Men i påvente av hva som kommer til å skje, kan du mikse deg en retro Cosmo og sette deg godt til rette.

En recap: Cosmopolitan er en slags ungdommelig oppfølger til Dry Martini siden den har en touch av sødme. Den ble 1990-tallets store cocktailsuksess, godt hjulpet av stjerner som Madonna og tvserien Sex og Singelliv, men den oppsto allerede på 1970-tallet. Enten blant homofile i Provincetown, Massachusetts eller i San Franciscos barmiljø.

Noen mener den ble oppfunnet av Cheryl Cook, en dame fra South Beach i Miami, andre hevder den ble til etter inspirasjon fra Ocean Sprays Cranberryjuice-kampanjer eller sågar i forbindelse med testmarkedsføringen av Absolut Citron. Selv en drink med så kort historie har mistet sine røtter, men ikke sin popularitet. Den er nemlig like sterk.

Cosmopolitan som i Sex og Singelliv

Cosmopolitan som i Sex og Singelliv

Fremgangsmåte

Avkjøl et cocktailglass ved å fylle det med is. Shake alle ingredienser med is og sil drinken i det avkjølte cocktailglasset.

Cosmo er allerede blitt en av de klassiske cocktailene og fikk sin revolusjon sammen med "Sex og Singelliv"-jentene. Selv om den er rosa, er den god og alkoholsterk.

Benyttet martiniglass.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her