Cru bourgeois skal deles enda mer opp

Cru bourgeois skal deles enda mer opp

Når det blir som mange som 267 Médoc-vinslott som kvalifiserer seg for cru bourgeois, blir det trangere om plassen.

Kategorien cru bourgeois som oppstod i 1932 og har gjennomgått flere revisjoner, fikk sin nåværende form i 2010.

Les mer om cru bourgeois

Mens interessen for cru bourgeois var laber etter forrige revisjon, er den nå økende. Med den høye kvaliteten på 2012-årgangen, er også antall slott som har god nok kvalitet, økt. For å få cru bourgeois på etiketten må vinen gjennom en blindsmaking.

Mer penger i kassa

En av motivasjonene for å prøve seg er økonomiske. Médoc AOC og Haut-Médoc som er nivået under, er en noe mer unyansert kategori som sliter med svakere lønnsomhet. Cru bourgeois på etiketten gir som regel rundt en euro mer i inntekt per flaske.

Denne ukens godbit er en cru bourgeois

Men når også cru bourgeois som kategori blir uoversiktlig, trues denne potensielle inntektsøkningen.

Dyrere fra 2013?

Derfor er det er støtte blant de nåværende cru bourgeois-slottene for å gjøre noe med klassifiseringen. Tidligere fantes det både et Superieur- og Exceptionnel-nivå innenfor kategorien.

– Vi ønsker å øke synligheten til de forskjellige vinslottene innen cru bourgeois. Enkelte kvalifiserer for toppnivå hvert år og fortjener derfor en «utmerkelse», sier Frederique Dutheillet de Lamothe, sjef for  Alliance des Crus Bourgeois du Medoc, til decanter.com.

Han ble ansatt noen dager etter den første revisjonen i 2003 som fikk hele kategorien til å kollapse. Han er derfor stemt for å trå varsomt.

Mens cru bourgeois alltid har vært synonymt med gode kjøp, kan kombinasjonen av en god årgang som 2013 og liten avling presse prisene oppover.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen