13 år gammelt vinkupp

13 år gammelt vinkupp

Vellagret bordeaux til rett over tre hundre kroner er ikke hverdagskost.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Ch. Potensac 2004 (96792) smaker heller ikke hverdagslig. Derimot er det en flott vin med mye Médoc-karakter i retning modne solbær og cedertre. I tillegg byr den på deilig saftighet og veldig god frukt som både er kjennetegn på årgangen og på en vin som selv etter 13 år fortsatt har et langt liv foran seg.

Solid eier

Potensac ligger i Médoc og er eneste slott innen denne appellasjonen som er klassifisert som Cru Bourgeois – i en kort periode også Cru Bourgeois Exceptionnels (men den omdiskuterte betegnelsen ble trukket tilbake). Og det lever dette slottet opp til – år etter år. Så eies det da også av Jean-Hubert Delon, mannen bak ett av de mest feterte slottene i hele Médoc, nemlig Léoville-Las-Cases .

Solid resept

Ideene og filosofien herfra «drypper» også på Potensac hvilket gjør at den kvalifiserer seg for sjiktet over «vanlig» Médoc-vin. Dessuten er andelen cabernet sauvignon (60 prosent) nesten på nivå med de store naboene i sør (St. Estephe, Pauillac etc).
Potensac ligger nemlig i den nordlige delen av Médoc, men godt innenfor det som regnes som den «gode» delen, eller Haut-Médoc (versus Bas-Médoc) hvilket sikrer raffinement i tillegg til holdbarhet.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Ch. Potensac 2008

Produsent:
Delon
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux
Pris:
360,00 kr
Varenummer:
9679201
90 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen