Glad Gris med hint av edle dråper
4 Rødbeter
8 vårløk
1 Haukelichevre
Frisk timian
Fremgangsmåte
Stek 2 hakkede sjalottløk i smør og tilsett Pineau des Charentes. Kok inn til ca ½ dl, tilsett ½ dl god kyllingkraft og kok inn til ca 1 dl.
Pisk inn usaltet smør til sausen begynner å tykne. Smak til med salt og nykvernet pepper.
Vann ut bygggryn minst 4 timer. La de renne av og stek de i Kviteseidsmør, tilsett vann tilsatt litt fond og kok til de er møre.
Pepre indrefileten og "pakk inn" i bacon. Stek den i smør så baconet rundt blir brunt.
Stek i stekeovn på 125 grader i ca 25 minutter til den er gjennomstekt mens du steker provencepølser i smør.
Kok rødbetene så vidt møre i litt vann - kjør sammen med seterrømme med stavmikser til en glatt pure, smak til med salt og pepper og litt hakket frisk timian.
Skjær Haukelichevre i tynne skiver på tvers og grill i ovnen på bakepapir slik at de blir sprø
Stek vårløk som er delt på tvers i litt smør og tilsett Pineau. Kok inn Pineau til vårløkene er møre.
Skjær opp posjonstykker med indrefilet a ca 120 gram på tvers og legg på tallerken sammen med 2-3 biter Provencepølse, en god skje med rødbetpure og byggryn, 2 vårløk, drypp saus rundt, ikke for mye for sausen er ganske søt.
Server med sprø haukelichevre flak og litt frisk timinan.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG