Kanskje er det du som konkurrerer om tittelen Norges beste amatørkokk og flotte premier på Karl Johan under finalen for
NM for amatørkokk 2009
.
Send inn din beste oppskrift som består av
svinekjøtt
og inneholder
et syrnet melkeprodukt (rømme, kulturmelk, yoghurt el) samt minst ett annet meieriprodukt
.
Bruk av norske og gjerne lokale råvarer vil bli vektlagt i bedømmingen.
Les mer om konkurransen nedenfor dagens herlige oppskrift.
Pepperbiff av svin
Antall porsjoner
4
Tilberedningstid
Ingredienser
600
g
2
ss
1
stk
2
ss
2
ss
stk
Poteter:
1
kg
stk
1
ss
1
ss
1
ss
1
ss
stk
Sopp:
1
pakke(r)
Tilbehør
1
stk
2
ss
Fremgangsmåte
Svinefilet:
Tørk av filetene og gni dem inn med salt og peppermix. Dekk til og la dem ligge og trekke en time.
Tørk av filetene og gni dem inn med salt og peppermix. Dekk til og la dem ligge og trekke en time.
Varm smøret godt i panna, og stek dem såvidt gjennom. Ta dem opp og hold dem varme.
Hell fløte og rømme i panna og kok inn til en tykk saus. Smak til med salt og pepper.
Poteter:
Potetene kokes såvidt møre, og avkjøles noe. Ha olje i bunnen av en ildfast form,mengde olje etter størrelse på formen. Legg i potetene, krydderet drysses på.
Potetene kokes såvidt møre, og avkjøles noe. Ha olje i bunnen av en ildfast form,mengde olje etter størrelse på formen. Legg i potetene, krydderet drysses på.
Sett stekeovnen på ca 200 grader, stek i ca 15 minutter mens du snur ofte. Grader og tid avhenger av komfyren.
Sjampinjong:
Soppen skjæres i skiver og stekes i olje i to eller tre omganger i varm panne, avhengig av størrelsen på panna. Smak til med salt og pepper.
Brokkoli:
Kok opp vann med salt og legg i brokkolien. La koke opp igjen og kok ca 3 min. Slå av vannet, ha på smør og sett på lokk. La stå på svak varme til smøret er smeltet, rør om så det fordeler seg på alle bukettene.
Kok opp vann med salt og legg i brokkolien. La koke opp igjen og kok ca 3 min. Slå av vannet, ha på smør og sett på lokk. La stå på svak varme til smøret er smeltet, rør om så det fordeler seg på alle bukettene.
Legg fileten på tallerkenen. Legg på litt av potetene, brokkolien og soppen til hver, og sett fram resten i en skål.
Slå resten av sausen i panna over biffene. Blir det mye, sett også den fram ved siden av.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Anne Lise Trøen, ÅndalsnesOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2009
Drikke som passer til denne oppskriften
-
84 Poeng
Jean León Merlot 2014
Spania
Volum: 0.750 Pris: 294,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Ingator Doppelbock
Norge
Volum: 0.330 Pris: 54,90 Bestillingsutvalget -
95 Poeng
Dr. Loosen Ûrziger Würzgarten Riesling Réserve GG 2014
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 569,00 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Sandhi Sta Rita Hills Pinot Noir 2018
USA
Volum: 0.750 Pris: 369,90 Bestillingsutvalget
NM for amatørkokk 2009
I år stiller vi to krav til oppskriften du skal sende inn:
Retten skal bestå av
svinekjøtt
og den skal inneholde
et syrnet melkeprodukt (rømme, kulturmelk, yoghurt el) samt minst ett annet meieriprodukt
.
Bruk av norske og gjerne lokale råvarer vil bli vektlagt i bedømmingen.
Dette er råvarer du får kjøpt i de aller fleste dagligvarebutikker og som du kan lage utrolig mange spennende retter med.
Flotte premier
Vinneren av NM for amatørkokk får en langweekend i Cognac for to personer hos Bache-Gabrielsen i Cognac og besøk hos en osteprodusent samme sted.
Arrangører
NM for amatørkokk arrangeres av
Apéritif
i samarbeid med Opplysningskontoret for Meieriprodukter -
Melk.no
.
Slik gjør du
• Les først gjennom
konkurransereglene som du finner her
(klikk)
• Skriv inn oppskriften i påmeldingsskjemaet som du
finner her
(klikk). Pass på at alle feltene er fylt ut.
Påmelding senest fredag 5. juni 2009
Meld deg på / send inn din oppskrift her:
Her følger alt du trenger å vite om konkurransen:
|
|