Dagens NM-oppskrift: Pepperbiff av svin

Gjør som Anne Lise fra Åndalsnes og send inn din beste oppskrift til NM for amatørkokk.

Kanskje er det du som konkurrerer om tittelen Norges beste amatørkokk og flotte premier på Karl Johan under finalen for NM for amatørkokk 2009 .
 
Send inn din beste oppskrift som består av svinekjøtt og inneholder et syrnet melkeprodukt (rømme, kulturmelk, yoghurt el) samt minst ett annet meieriprodukt .
 
Bruk av norske og gjerne lokale råvarer vil bli vektlagt i bedømmingen.
 
 
Les mer om konkurransen nedenfor dagens herlige oppskrift.

Pepperbiff av svin

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 stk
svinefileter a 180 gr
2 ss
litt
Poteter
litt
1 ss
hvitløkkrydder
Sopp
1 kg
champinjong
grillkrydder
Tilbehør
Kokt, smørglasert broccolli
litt

Fremgangsmåte

Tørk av filetene og gni dem inn med salt og peppermix. Dekk til og la dem ligge og trekke en time.
 
Varm smøret godt i panna, og stek dem såvidt gjennom. Ta dem opp og hold dem varm. Hell fløte og rømme i panna og kok inn til en tykk saus.
 
Potetene kokes såvidt møre,og avkjøles noe. Ha olje i bunnen av en ildfast form,mengde olje etter størrelse på formen. Legg i potetene, krydderet drysses på.
 
Sett stekovnen på ca 200 grader, stek i ca 15 minutter mens du snur ofte. Grader og tid avhenger av komfyren.
 
Soppen skjæres i skiver og stekes i olje i to eller tre omganger i varm panne, avhengig av størrelsen på panna.
 
Kok opp vann med salt,og legg i broccollien. La koke opp igjen og kok ca 5 min. Slå av vannet, ha på smør og sett på lokk. La stå på svak varme til smøret er smeltet, rør om så det fordeler seg på alle bukettene.
 
Legg fileten på tallerkenen. Legg på litt av potetene, broccolien og soppen til hver, og sett fram resten i en skål.
 
Slå resten av sausen i panna over biffene. Blir det mye, sett også den fram ved siden av.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
NM for amatørkokk 2009
I år stiller vi to krav til oppskriften du skal sende inn:
 
Retten skal bestå av svinekjøtt og den skal inneholde et syrnet melkeprodukt (rømme, kulturmelk, yoghurt el) samt minst ett annet meieriprodukt .
 
Bruk av norske og gjerne lokale råvarer vil bli vektlagt i bedømmingen.
 
Dette er råvarer du får kjøpt i de aller fleste dagligvarebutikker og som du kan lage utrolig mange spennende retter med.

Flotte premier
Vinneren av NM for amatørkokk får en langweekend i Cognac for to personer hos Bache-Gabrielsen i Cognac og besøk hos en osteprodusent samme sted.
 

Arrangører
NM for amatørkokk arrangeres av Apéritif i samarbeid med Opplysningskontoret for Meieriprodukter - Melk.no .

Slik gjør du
• Les først gjennom konkurransereglene som du finner her (klikk)
 
• Skriv inn oppskriften i påmeldingsskjemaet som du finner her (klikk). Pass på at alle feltene er fylt ut.

Påmelding senest fredag 5. juni 2009
Meld deg på / send inn din oppskrift her:
 
 

Her følger alt du trenger å vite om konkurransen:
 

Forsiden akkurat nå

Til toppen