Sitrusinspirert honninglaks med Hasselback-poteter

FremgangsmÄte
Legg fiskestykkene i en ildfast form, hell sitrussaft over fisken til den nĂ„r ca. ÂŒ opp pĂ„ stykkene. SmĂžr deretter et jevnt lag honning pĂ„ toppen av fiskestykkene, dryss pĂ„ godt med sitronpepper over.
Trekk aluminiumsfolie over formen og sett midt i ovnen pÄ 100-150 grader ca 10 - 15 minutter. NÄ dampes fisken i sitrussaften.
Mot slutten av steiketiden ta av aluminiumsfolien, skru pÄ grillelementene og skru opp termostaten til 200-225 grader. Dette for Ä fÄ en fin steikeskorpe.
Bakes i ovnen litt fÞr fisken til potetene er gjennomstekte. De siste fem minuttene i ovnen har du over en osteskive pÄ hver av potetene.
Riv agurken i skiver med en ostehĂžvel, legg de i en form. Bland eddik, salt og pepper i et glass, rist sammen og heller over agurken. Settes kjĂžlig til servering.
NÄr fisken er ferdig stekt, siler du av litt av sitrussaften og tilsetter sausen rett fÞr servering.
Server fisken med Hasselback-poteter, sausen, agurk og rĂžmme.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 209.90 kr Bestillingsutvalget84 POENG