Dagens NM-oppskrift: Sitrusinspirert honninglaks med Hasselback-poteter

Vi fÄr oppskrifter fra hele landet til NM for amatÞrkokk. Denne fristende retten er det Fredrik fra Trondheim som har sendt oss.
Redaksjonen
29 Mai 2008 - 09:00

Kanskje er det du som konkurrerer om tittelen Norges beste amatÞrkokk og flotte premier pÄ Karl Johan under finalen for NM for amatÞrkokk 2008.
 
Send inn din beste oppskrift som inneholder bÄde fisk og/eller skalldyr og ett eller flere meieriprodukter og bli med og kjemp om heder og flotte premier.
 
Les mer om konkurransen nedenfor dagens herlige oppskrift.

Sitrusinspirert honninglaks med Hasselback-poteter

Sitrusinspirert honninglaks med Hasselback-poteter

FremgangsmÄte

Legg fiskestykkene i en ildfast form, hell sitrussaft over fisken til den nĂ„r ca. ÂŒ opp pĂ„ stykkene. SmĂžr deretter et jevnt lag honning pĂ„ toppen av fiskestykkene, dryss pĂ„ godt med sitronpepper over.

Trekk aluminiumsfolie over formen og sett midt i ovnen pÄ 100-150 grader ca 10 - 15 minutter. NÄ dampes fisken i sitrussaften.

Mot slutten av steiketiden ta av aluminiumsfolien, skru pÄ grillelementene og skru opp termostaten til 200-225 grader. Dette for Ä fÄ en fin steikeskorpe.

TilbehĂžr:
Begynn med Hasselback-potetene. Potetene snittes i skiver nesten helt igjennom (de skal holde sammen fortsatt).. Krydre med salt og pepper, legg pÄ smÞret og hvitlÞken.

Bakes i ovnen litt fÞr fisken til potetene er gjennomstekte. De siste fem minuttene i ovnen har du over en osteskive pÄ hver av potetene.

Riv agurken i skiver med en ostehĂžvel, legg de i en form. Bland eddik, salt og pepper i et glass, rist sammen og heller over agurken. Settes kjĂžlig til servering.

Saus:
Smelt smĂžret sammen med estragon, basilikum og eventuelt andre urter. La smĂžret frese en liten stund fĂžr du tilsetter kremflĂžten og litt rĂžmme.

NÄr fisken er ferdig stekt, siler du av litt av sitrussaften og tilsetter sausen rett fÞr servering.

Server fisken med Hasselback-poteter, sausen, agurk og rĂžmme.

Sendt inn av Fredrik JĂžrgensen, TrondheimOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatĂžrkokk 2008

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: FĂ„ polets beste kjĂžp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: FĂ„ polets beste kjĂžp sendt rett til din mobil

Du stÄr pÄ polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nÊr: Bestill vÄr sms-tjeneste og du fÄr tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede stÄr i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker
Ukens kake
Sjokoladekake med pĂŠrer og kanel

Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker

Sjokolade og kanelkrydrete pĂŠrer er en veldig god kombinasjon som blir ekstra vellykket i form av denne kaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

StrÄlende californiske RhÎne-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

StrÄlende californiske RhÎne-old-school-viner

Modellen er det beste fra ChĂąteauneuf-du-Pape, men uten den hĂžye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv om budsjettet er 179,90, fÄr du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, fÄr du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har Ăžkt betydelig, er det mulig Ă„ finne veldig seriĂžs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour
+

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour

28 Är gamle Eleonore Latour har startet jobben med Ä leve opp til en snart 300 Ärs familietradisjon i Burgund.

Les hele saken
Forsiden akkurat nÄ
Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker
Ukens kake
Sjokoladekake med pĂŠrer og kanel

Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker

Sjokolade og kanelkrydrete pĂŠrer er en veldig god kombinasjon som blir ekstra vellykket i form av denne kaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 2

StrÄlende californiske RhÎne-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

StrÄlende californiske RhÎne-old-school-viner

Modellen er det beste fra ChĂąteauneuf-du-Pape, men uten den hĂžye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 3

Denne rÞdvinen er nÄ et av de aller beste kjÞpene i basis
+
Ukens vin

Denne rÞdvinen er nÄ et av de aller beste kjÞpene i basis

Har du ikke prÞvd denne vinen fÞr, er det nÄ du skal slÄ til. For den byr pÄ svÊrt mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 4

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe sÞtladne 2023-burgunderne som strÞmmer inn pÄ det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 5

SĂ„ lett lager du en kinesisk klassiker
Dagens rett
SursÞt svinefilet pÄ kinesisk vis

SĂ„ lett lager du en kinesisk klassiker

Svin i sursÞt saus er garantert en rett du kjenner igjen fra besÞk pÄ kinarestauranter, men visste du at den var sÄ enkel Ä lage?

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 6

Selv om budsjettet er 179,90, fÄr du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, fÄr du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har Ăžkt betydelig, er det mulig Ă„ finne veldig seriĂžs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken
FÄ ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver sÞndag fÄr du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene vÄre her