Sitrusinspirert honninglaks med Hasselback-poteter
Foto: Tom Haga

Sitrusinspirert honninglaks med Hasselback-poteter

Fremgangsmåte

Legg fiskestykkene i en ildfast form, hell sitrussaft over fisken til den når ca. ¼ opp på stykkene. Smør deretter et jevnt lag honning på toppen av fiskestykkene, dryss på godt med sitronpepper over.

Trekk aluminiumsfolie over formen og sett midt i ovnen på 100-150 grader ca 10 - 15 minutter. Nå dampes fisken i sitrussaften.

Mot slutten av steiketiden ta av aluminiumsfolien, skru på grillelementene og skru opp termostaten til 200-225 grader. Dette for å få en fin steikeskorpe.

Tilbehør:
Begynn med Hasselback-potetene. Potetene snittes i skiver nesten helt igjennom (de skal holde sammen fortsatt).. Krydre med salt og pepper, legg på smøret og hvitløken.

Bakes i ovnen litt før fisken til potetene er gjennomstekte. De siste fem minuttene i ovnen har du over en osteskive på hver av potetene.

Riv agurken i skiver med en ostehøvel, legg de i en form. Bland eddik, salt og pepper i et glass, rist sammen og heller over agurken. Settes kjølig til servering.

Saus:
Smelt smøret sammen med estragon, basilikum og eventuelt andre urter. La smøret frese en liten stund før du tilsetter kremfløten og litt rømme.

Når fisken er ferdig stekt, siler du av litt av sitrussaften og tilsetter sausen rett før servering.

Server fisken med Hasselback-poteter, sausen, agurk og rømme.

Sendt inn av Fredrik Jørgensen, TrondheimOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2008

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her