Torsteins stekte kamskjell og scampi
Fremgangsmåte
Kok blomkålen mør i lettsaltet vann. Sil av kraften til blomkåle og ta vare på kraften.
Smelt 2 ss smør i en panne og tilsett 4 ss hvetemel. Tilsett deretter blomkålskraften mens du rører kraftig. Spe med kraften til sausen blir tykk og fin etter oppkok.
Ha i fløten og trøffel og smak til med salt og pepper. Nb spar litt av trøffelen til pynting av maten.
Stek skinken raskt i stekepannen, la de tørke av seg på kjøkkenpapir.
Stek scampi og kamskjell i en panne på medium høy varme. La de steke i noen minutter på hver side (kamskjell til de er gyllenbrune og scampi til de har fått den kjente rødfargen).
Damp sukkererter og asparges i 5 minutter i godt saltet vann tilsatt 3 ss smør.
Skjær agurk i tynne brede strimler med en potetskreller og brukes til pynt sammen med blomkålen, sukkerertene og asparges.
Mange flere oppskrifter med scampi finner du her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
84 POENG