Dagens NM-oppskrift: Torsteins stekte kamskjell og scampi

I dag er det en fristende oppskrft fra Torstein i Ålesund som er bidraget til NM for amatørkokk. Bli med du også.

Kanskje er det du som konkurrerer om tittelen Norges beste amatørkokk og flotte premier på Karl Johan under finalen for NM for amatørkokk 2008 .
 
Send inn din beste oppskrift som inneholder både fisk og/eller skalldyr og ett eller flere meieriprodukter og bli med og kjemp om heder og flotte premier.
 
Les mer om konkurransen nedenfor dagens herlige oppskrift.

Torsteins stekte kamskjell og scampi

Antall porsjoner

4

Ingredienser

150 g
procuttio-skinke eller vestfalerskinke
1 bunt
1 stk
0.5 dl
2 ss
litt
3 ss

Fremgangsmåte

Kok blomkålen mør i lettsaltet vann. Sil av kraften til blomkåle og ta vare på kraften.

Smelt 2 ss smør i en panne og tilsett 4 ss hvetemel. Tilsett deretter blomkålskraften mens du rører kraftig. Spe med kraften til sausen blir tykk og fin etter oppkok.

Ha i fløten og trøffel og smak til med salt og pepper. Nb spar litt av trøffelen til pynting av maten.

Stek skinken raskt i stekepannen, la de tørke av seg på kjøkkenpapir.

Stek scampi og kamskjell i en panne på medium høy varme. La de steke i noen minutter på hver side (kamskjell til de er gyllenbrune og scampi til de har fått den kjente rødfargen).

Damp sukkererter og asparges i 5 minutter i godt saltet vann tilsatt 3 ss smør.

Skjær agurk i tynne brede strimler med en potetskreller og brukes til pynt sammen med blomkålen, sukkerertene og asparges.

Sendt inn av

Foto: Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
NM for amatørkokk 2008
I år stiller vi to krav til oppskriften du skal sende inn: Den skal bestå av fisk og/eller skalldyr , og den skal inneholde ett eller flere meieriprodukter .
 
Det er råvarer du får kjøpt i de aller fleste dagligvarebutikker og som du kan lage utrolig mange spennende retter med.
 

Slik gjør du
• Les først gjennom konkurransereglene som du finner her (klikk)
 
• Skriv inn oppskriften i påmeldingsskjemaet som du finner her (klikk). Pass på at alle feltene er fylt ut.

Påmelding senest fredag 6. juni 2008
Meld deg på / send inn din oppskrift her:

Her følger alt du trenger å vite om konkurransen:
 

Forsiden akkurat nå

Til toppen