DAGENS RETT: Blåskjell Pica-Pica

Dagens rett Blåskjell Pica-Pica

(JUVE )

Javisst kan du bruke rødvin i blåskjellsausen

Det gir nemlig ekstra mye smak, men du må ikke drikke rødvin til selv om det faktisk gir en artig smaksopplevelse.

Blåskjell og rødvin er ikke det første man tenker på, men siden rødvin inngår i denne oppskriften som vi har fått fra Delicatessen, er det også fullt mulig å servere rødvin til retten. Men ikke hvilken som helst rødvin. Den må være leskende og lys og altså ikke for kraftig hva kommer til tanniner eller alkohol. Rosevin passer også veldig godt, men den må på sin side ikke være for lett. Det samme gjelder om du lander på en hvitvin - eller øl til. 

Se våre andre oppskrifter med sjømat og rødvin

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Blåskjell Pica-Pica

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 stk

Fremgangsmåte

Kutt paprika i strimler, løken i tynne båter og finhakket hvitløken.

Stek løk i 1 ss olivenolje til gyllen farge. Ha i hvitløk, finhakket chili og timian og stek videre i noen minutter. Ha i rødvin og kok inn til halvparten av væsken er fordampet. Ha i hermetiske tomater, sukker og fiskekraft. La det småkoke i 40 minutter, til slutt ha i paprika og kok videre i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Varm opp 1 ss olivenolje i en kjele, ha i blåskjell og sausen. Sett på lokk og la det dampe til skjellene åpner seg. Dryss over hakket bladpersille og olivenolje.

Her finner du veldig mange oppskrifter med blåskjell

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: JUVE

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen