Dagens rett

Blåskjellsaute med pannestekt steinbit

Disk opp med en skikkelig smaksrik fiskerett denne helgen
Foto: (Norsk Sjømatråd)

Disk opp med en skikkelig smaksrik fiskerett denne helgen

Steinbit i en blåskjellsaus/gryte eller saute på fagspråket er så godt som sjømat kan bli. Ikke er det vanskelig heller.
22 Februar 2020 - 01:01

Om du ikke har tilgang til ferske blåskjell kan du jukse med fryste blåskjell eller i lake, men du trenger fortsatt god kraft til sausen. Den kan selvsagt kjøpes om du ikke har i fryseren, eller du kan bruke buljongterning. Da må du være forsiktig med saltmengden. 

Om du ikke får tak i steinbit kan du velge en annen type hvit fisk fra fiskedisk eller fryser. Steinbit har en annen mer kjøttaktig tekstur enn eksempelvis torsk, derfor er den godt likt blant fiskevegrere. Breiflabb er en annen slik atypisk fiskesort.

Se alle våre andre fristende oppskrifter med steinbit

Blåskjellsaute med stekt steinbit

Blåskjellsaute med stekt steinbit

Fremgangsmåte

  1. Steinbit:
    Skjær steinbitfileten i fire. Varm olje og smør i en panne og stek fisken på begge sider.  Smak til med salt og pepper og hold varm.
  2. Blåskjellsaute:
    Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem. Kast skjell som ikke lukker seg.
  3. Finhakk løk, hvitløk og chili, og skjær gulrot, purre og fennikel i terninger. Varm olivenolje i en gryte. Surr løk, hvitløk, gulrot, purre og fennikel i olivenolje til løken er myk.
  4. Tilsett hvitvinen og kok opp. La koke i noen minutter. Legg en rist over og hell blåskjellene på toppen.
  5. Legg på lokk og skru opp varmen. La koke i noen minutter til blåskjellene har åpnet seg. Ta blåskjellene ut av skjellene og hold varme.
  6. Tilsett matfløte i kraften og kok inn noen minutter.
  7. Del opp paprikaen i fire og fjern frøene og stilken. Dypp paprikabåtene i kokende vann i 20 sekunder. Avkjøl i kaldt vann og dra av skinnet. Skjær i terninger.
  8. Gjør det samme med brokkoli delt opp i små buketter.
  9. Tilsett paprika, brokkoli og blåskjell i sausen.
  10. Servering:
    Fordel sausen i tallerkener og legg steinbiten på toppen. Pynt med friske urter. Server gjerne ris eller poteter ved siden av.

Se alle våre andre fristende retter med steinbit

Her finner du mange deilige retter med bblåskjell

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her