Dagens rett

Blåskjellsaute med pannestekt steinbit

Disk opp med en skikkelig smaksrik fiskerett denne helgen
Foto: (Norsk Sjømatråd)

Disk opp med en skikkelig smaksrik fiskerett denne helgen

Steinbit i en blåskjellsaus/gryte eller saute på fagspråket er så godt som sjømat kan bli. Ikke er det vanskelig heller.
22 Februar 2020 - 02:01

Om du ikke har tilgang til ferske blåskjell kan du jukse med fryste blåskjell eller i lake, men du trenger fortsatt god kraft til sausen. Den kan selvsagt kjøpes om du ikke har i fryseren, eller du kan bruke buljongterning. Da må du være forsiktig med saltmengden. 

Om du ikke får tak i steinbit kan du velge en annen type hvit fisk fra fiskedisk eller fryser. Steinbit har en annen mer kjøttaktig tekstur enn eksempelvis torsk, derfor er den godt likt blant fiskevegrere. Breiflabb er en annen slik atypisk fiskesort.

Se alle våre andre fristende oppskrifter med steinbit

Blåskjellsaute med stekt steinbit

Blåskjellsaute med stekt steinbit

Fremgangsmåte

  1. Steinbit:
    Skjær steinbitfileten i fire. Varm olje og smør i en panne og stek fisken på begge sider.  Smak til med salt og pepper og hold varm.
  2. Blåskjellsaute:
    Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem. Kast skjell som ikke lukker seg.
  3. Finhakk løk, hvitløk og chili, og skjær gulrot, purre og fennikel i terninger. Varm olivenolje i en gryte. Surr løk, hvitløk, gulrot, purre og fennikel i olivenolje til løken er myk.
  4. Tilsett hvitvinen og kok opp. La koke i noen minutter. Legg en rist over og hell blåskjellene på toppen.
  5. Legg på lokk og skru opp varmen. La koke i noen minutter til blåskjellene har åpnet seg. Ta blåskjellene ut av skjellene og hold varme.
  6. Tilsett matfløte i kraften og kok inn noen minutter.
  7. Del opp paprikaen i fire og fjern frøene og stilken. Dypp paprikabåtene i kokende vann i 20 sekunder. Avkjøl i kaldt vann og dra av skinnet. Skjær i terninger.
  8. Gjør det samme med brokkoli delt opp i små buketter.
  9. Tilsett paprika, brokkoli og blåskjell i sausen.
  10. Servering:
    Fordel sausen i tallerkener og legg steinbiten på toppen. Pynt med friske urter. Server gjerne ris eller poteter ved siden av.

Se alle våre andre fristende retter med steinbit

Her finner du mange deilige retter med bblåskjell

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her