Ceviche chifero

Dagens rett Ceviche Chifero

Ceviche chifero (Antonio Cano Garcia)

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Ceviche er råflott gatemat fra Peru. Hemmeligheten bak autentisk ceviche er tigermelk som ikke har noe med melk å gjøre i det hele tatt, men er en krydret og syrlig marinade som fisken får trekke i. 

Les mer om cevichetradisjonen her

Denne oppskriften har vi fra restaurant Aymara i Oslo som er kjent for sine kreative vrier på peruanske og andre søramerikanske tradisjonsretter. I denne oppskriften har de tydelig latt seg inspirere av Østens spennende kjøkken; Tigermelken får umami-noter fra blant annet soyasaus og sesamolje, mens frityrstekt wonton-papir gir retten herlig krønsj. 

Se våre andre oppskrifter på ceviche

Prøv denne oppskriften når du har gjester i helgen. Vi garanterer at de blir imponerte. 

Skaff deg dagens rett som e-post 

Ceviche Chifero

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time og 10 minutter

Ingredienser

Klassisk tigermelk
1.5 ts
Chifero tigermelk
Ceviche chifero
480 g
4 ss
vårløk,
4 ts
syltet ingefær,
0.5 ts

Fremgangsmåte

Start ved å lage den klassiske tigermelken: Kjør alle ingrediensene i en blender eller med stavmikser på lav styrke til den er glatt. Sil tigermelken og sett den kaldt i ca en time. 

Mens du venter på tigermelken starter vi på Ceviche chifero:
Skjær wontonpapiret i strimler. Friter wonton i egnet frityrolje på litt over middels varme, oljen skal dekke wontonen helt. Pass på at oljen er varm før du legger wonton i olja, friter i noen sekunder, og overfør til et kjøkkenpapir der de kan renne av seg.

Finhakk vårløk og legg den i en bolle med isbiter. Hakk peanøttene grovt. 
Kutt laksen i terninger etter smak, men max 2 x 2 cm.

Start på Chifero tigermelk. Bland sammen alt utenom klassisk tigermelk og visp dem godt sammen. Ha blandingen i en blender eller stavmikser, tilsett klassisk tigermelk og kjør på max styrke i ca 4. sekunder. Sett chifa-tigermelken i kjøleskapet.

Gjør klar en bolle med isbiter som du har under en mindre bolle. Legg laksen i en den minste bollen og vend inn saften av en halv lime og en klype salt. Vent i ca ett minutt og ha tigermelk chifero over. Bland godt. Ha fisken og marinaden over i fire egnede serveringstallerkener. Pynt med vårløk, habanero, syltet ingefær, sesamfrø og peanøtter, ha den friterte wontonen på toppen helt til slutt.

Les mer om cevichetradisjonen her

Her finner du flere spennende oppskrifter på ceviche 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Antonio Cano Garcia

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen