Ceviche Chifero
Foto: Antonio Cano Garcia

Ceviche Chifero

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sostifikert middag på 10 minutter.

Fremgangsmåte

Start ved å lage den klassiske tigermelken: Kjør alle ingrediensene i en blender eller med stavmikser på lav styrke til den er glatt. Sil tigermelken og sett den kaldt i ca en time. 

Mens du venter på tigermelken starter vi på Ceviche chifero:
Skjær wontonpapiret i strimler. Friter wonton i egnet frityrolje på litt over middels varme, oljen skal dekke wontonen helt. Pass på at oljen er varm før du legger wonton i olja, friter i noen sekunder, og overfør til et kjøkkenpapir der de kan renne av seg.

Finhakk vårløk og legg den i en bolle med isbiter. Hakk peanøttene grovt. 
Kutt laksen i terninger etter smak, men max 2 x 2 cm.

Start på Chifero tigermelk. Bland sammen alt utenom klassisk tigermelk og visp dem godt sammen. Ha blandingen i en blender eller stavmikser, tilsett klassisk tigermelk og kjør på max styrke i ca 4. sekunder. Sett chifa-tigermelken i kjøleskapet.

Gjør klar en bolle med isbiter som du har under en mindre bolle. Legg laksen i en den minste bollen og vend inn saften av en halv lime og en klype salt. Vent i ca ett minutt og ha tigermelk chifero over. Bland godt. Ha fisken og marinaden over i fire egnede serveringstallerkener. Pynt med vårløk, habanero, syltet ingefær, sesamfrø og peanøtter, ha den friterte wontonen på toppen helt til slutt.

Les mer om cevichetradisjonen her

Her finner du flere spennende oppskrifter på ceviche 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Aymara

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her