Dagens rett

Chili- og hvitløksmarinerte scampi

Få fart på smaksløkene med denne tapasklassikeren

Få fart på smaksløkene med denne tapasklassikeren

Denne spanske tapas-klassikeren slår aldri feil; scampi eller tropiske reker som har trukket til seg maksimalt med smak av hvitløk og chili.
14 April 2020 - 02:00

I oppskriften anbefales det å marinere rekene i ett døgn, men har du ikke tid å vente så lenge, får du god smak likevel etter et par timer. 

Ferdig kokte scampi blir ikke helt det samme siden de ikke tåler den harde men korte varmebehandlingen. Er det bare det du har, kan du lage en vri med å marinere dem en time uten å steke dem etterpå og bruke dem i salat eller som siste ingrediens i en wok.

Scampi har ikke et godt rykte siden det finnes oppdrett av disse tropiske rekene som ikke er bærekraftig, men om du velger de ASC- eller enda bedre MSC-sertifiserte rekene, kan du trygt (og med god samvittighet) spise dem. 

Chili- og hvitløksmarinerte scampi

Chili- og hvitløksmarinerte scampi

Fremgangsmåte

  1. Skrell scampi, behold halen på.
  2. Kjør sammen chili, hvitløk og olivenolje med en stavmikser. Mariner scampi til neste dag.
  3. Sett en stekepanne på høy varme, ha i scampi og stek dem hardt på begge sider.
  4. Dryss på salt og pepper, ha på hakket sjalottløk og persille.
  5. Del lime i båter og server ved siden av. 

Tips:
Brød er obligatorisk til denne retten men den smaker også himmelsk med kokt ris (for å suge opp stekeolje) samt en salat.

Her finner du mange oppskrifter med scampi

Se våre andre oppskrifter på tapas

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Delicatessen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vart opp med enchilada med kylling - bruk gjerne rester
Dagens rett

Vart opp med enchilada med kylling - bruk gjerne rester

Meksikanskinspirert mat er mer populært enn noen gang. Denne oppskriften er super når du har dårlig tid, men vil lage mest mulig fra bunnen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her