Cowboymat kan være både en beskrivelse på dagen derpå-mat, eller en rett som denne med inspirasjon fra den ville vesten. Da alt ble laget i en gryte over åpne ild. Akkurat det trengs ikke for at denne gryten skal smake godt.
Her finner du flere oppskrifter på amerikanske gryteretter
Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Cowboy-gryte
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skjær kjøttet i porsjonsstykker og brun disse i oljen i en stor gryte. Ta opp kjøttet og ha grovhakket løk, små selleriterninger, finstrimlet pepperfrukt og ris i gryten. La blandingen surre til den er gyllenbrun, ca 10 minutter. Rør i gryten av og til.
Tilsett tomater, vann, krydder, kjøtt og oliven i skiver og la retten koke opp. Deretter får den koke under lokk på middels svak varme i ca 1 time. Spe om nødvendig med litt vann. Smak til med salt og pepper. Dryss over hakket persille ved servering.
Tips:
Du kan godt bruke kjøtt av lam/sau i denne retten.
Her finner du flere oppskrifter på amerikanske gryteretter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du svært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Apéritif
Foto: ivanmateev
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 Poeng
Graziano Petite Sirah 2013
USA
Volum: 0.750 Pris: 259,00 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Anchor Steam Beer
USA
Volum: 0.350 Pris: 51,90 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Sierra Nevada Pale Ale
USA
Volum: 0.350 Pris: 44,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Kinn Gamleguten Lys staut
Norge
Volum: 0.750 Pris: 105,00 Basisutvalget -
88 Poeng
7 Fjell Gamlehaugen Old Ale
Norge
Volum: 0.330 Pris: 58,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Aja Jokna-IPA
Norge
Volum: 0.330 Pris: 48,80 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
A Tribute to Grace Grenache 2016
USA
Volum: 0.750 Pris: 349,00 Bestillingsutvalget