Ăl i maten er en egen vitenskap sammenlignet med bruk av vin pĂ„ kjĂžkkenet. NĂ„r vi bruker Ăžl, er det ikke for Ă„ tilfĂžre syrlighet, men heller smakskraft. Jo lengre en rett kokes, jo mer konsentrert blir smaken.
MĂžrkt Ăžl uten for mye bitterhet
Derfor er det viktig Ă„ tenke gjennom hvilket Ăžl du velger. Jo bitrere Ăžl, jo bitrere smak pĂ„ maten etter at den er ferdigkokt. LĂžsningen for akkurat denne retten er et mĂžrkt Ăžl uten for mye bitterhet og med myk og god munnfĂžlelse, for eksempel et bokkĂžl. Eller om du har noen flasker juleĂžl fra i fjor, er du pĂ„ god vei til Ă„ gi oksehalene de beste mulighetene.Â
Det smaker selvsagt perfekt med et fyldig mĂžrkt Ăžl til denne retten. Men en smakskraftig rĂždvin med god syrestruktur for Ă„ rense opp etter fettet i maten, gjĂžr en like god jobb.Â
Mange deilige retter med oksehaler
Se alle de andre oppskriftene med Ăžl
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her