DAGENS RETT: Du visste neppe at stangselleri kan bli så godt
Dagens rett

Du visste neppe at stangselleri kan bli så godt

Det er utrolig lite som skal til for å forvandle stangselleri til noe helt annet. Best av alt er at det er en rett i seg selv.

Stangselleri tilbringer som regel en tilværelse i rå form. Mange liker den ikke på grunn av den litt bitre smaken og tenker kanskje ikke over at det kan gjøres noe med. Varmebehandling forvandler smaken og løfter fram grønnsakens iboende sødme. Ovnsbaker du den riktig lenge, får du også en karamellisering  som bidrar med ytterligere godsmak. 

Og så trenger du ikke så mye mer ved siden av enn godt brød. Gjerne daggammelt grillet surdeigsbrød. 

Se hva annet du kan bruke denne grønnsaken til

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Ovnsbakt stangselleri

Fremgangsmåte

Rens og skjær selleristilkene i 6-7 cm lange biter. Legg i en ovnspanne med lokk. Hell over hvitvin og fordel smøret over. Sett inn i ovnen ved 180 grader og la stå minst 1 time. Før servering finriver du parmesan over og topper med litt friske urter etter eget valg. Oregano fungerer godt.

Tips:
Stangselleri tilberedt på denne måten trenger bare litt frisk salat og godt brød ved siden av. Men du kan også bruke retten til grillet fisk eller lyst kjøtt. Spekeskinke smaker vledig godt til. 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Til toppen