Dagens rett

Sommerkålruletter

Slik har du ikke smakt kålruletter før

Slik har du ikke smakt kålruletter før

Kålruletter får en ny mening gjennom denne asiatiskinspirerte oppskriften. Rett og slett en super sommerrett nå som nykålen er på sitt aller beste.
20 Juni 2023 - 23:05

Kanskje er det noen der ute som ikke liker at vi tuller med tradisjonene, men det er før de har satt tennene i disse velsmakende rullene.

Sommerkål er langt søtere og mer delikat enn sin litt bitre og mer hardkokte slektning, hvitkålen. Det er også en av de aller første smakene av sommer som er å finne i grønnsaksdisken. Nå er det kommet et stykke ut i sesongen, men den er fortsatt like velvillig på kjøkkenet.

Andre fristelser med sommerkål

Asiatiskinspirerte nykålruletter

Asiatiskinspirerte nykålruletter

Fremgangsmåte

  1. Løsne forsiktig ett og ett blad fra nykålen. Skyll og skjær bort den groveste stilkdelen.
  2. Kok opp lettsaltet vann og la bladene trekke i 1 - 2 minutter. Løft opp av vannet og skyll dem i kaldt vann (dette kalles å blansjere). Tørk godt.
  3. Bland kjøttfarsen med krydder, salt, pepper og egg.
  4. Legg en spiseskje farse midt på et kålblad og brett sammen. Legg kålpakkene tett i tett i en kjele.
  5. Løs opp grønnsaksbuljongterningen i kokende vann og hell forsiktig over kålpakkene. Skru på platen og la det hele trekke i 10 minutter.
  6. Ta kålrulettene opp av kjelen, legg dem på et serveringsfat og hold dem varme mens du lager sausen.
  7. Mål opp 2 dl av kraften. Smelt 1 ss smør i en kjele. Rør inn 1 ss hvetemel. Spe med kraft.
  8. Smak til med limesaft, salt og pepper. Like før servering tilsette finhakket frisk koriander.
  9. Server med aromatisk thairis eller kokte nypoteter. Smørdampete, nye gulrøtter passer også.

Tips:
Hvis du ønsker vegetariske kålruletter, erstatter du kyllingfarsen med kokte linser som skylles og tørkes før de moses. 

Ni fristende retter med nykål

Se våre andre oppskrifter på kålruletter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her