Det er rett og slett gammelt brÞd som grilles og gnis inn med hvitlÞk, tomat og sÄ drysses det salt og dryppes olje over til slutt. Italienerne kaller det bruschetta som har omtrent like lang historie som pan con tomate i Spania siden tomaten kom til denne delen av verden etter conquistadorenes reiser til SÞr-Amerika ved slutten av 1400-tallet. Men denne mÄten Ä utnytte gammelt brÞd er kjent tilbake til romertiden, og da er det vel 0-0 til Italia-Spania siden begge var del av Romerriket.
Selv om ikke Italia er med i VM, er begge land like flinke til Ä utbrodere dette temaet. Det enkleste er selvsagt Ä legge pÄ noen skiver med god spekeskinke, men du trenger slett ikke kjÞtt for at blingsene skal bli gode. RÞykt eller kokt fisk samt tynne skiver av utvannet klippfisk er fantastisk. Eller bare bÞnner eller andre grÞnnsaker.
Se vÄre andre oppskrifter pÄ tapas