Dagens rett
Her er det sausen som gjør retten

Her er det sausen som gjør retten

Scampi og fisk som har fått smak av Pernod må bare bli godt. Her er oppskriften.
Aase E. Jacobsen
23 April 2016 - 02:20

Scampi eller tigerreker har fått et litt dårlig rykte på seg gitt at ikke alle er oppdrettet eller fanget på en bærekraftig måte. Det finnes imidlertid godkjente alternativer for alle som vil ha kontroll på opprinnelsen. 

Les mer om hva du skal se etter når du kjøper scampi

Denne retten kan du fint lage uten å bruke importert sjømat. Sjøkreps løfter den til de største høyder og vanlige reker blir også veldig godt. Husk barre at de skal tilsettes helt til slutt da de allerede er ferdig varmebehandlet. 

Det som bidrar til å løfte denne retten er altså sausen og særlig den ene ingrediensen Pernod. Dette anissmakende brennevinet er helt genialt til kjøkkenbruk. 

Se alle de lekre rettene du trenger Pernod til

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.  

Scampi og flyndre i pernodsaus

Scampi og flyndre i pernodsaus

Fremgangsmåte

Rens scampi. Fjern også tarmen som ligger langs ryggen (noen ganger er den tom og da er den blank, ellers er den mørk og dermed lett å se). Del fiskefileten i serveringsbiter.

Smelt smøret i en stekepanne. Tilsett fennikelfrø og sjalottløk og fres til løken er myk. Tilsett hvitvinen og Pernod og kok inn til 2/3 gjenstår. Tilsett kremfløte og kok litt inn. Tilsett flyndrefilet og la trekke i et par minutter. Gjenta med scampiene.

Pynt med frisk kjørvel ellerruccula og server med smørdampede sukkererter og asparges samt kokte nypoteter.

Se alle de lekre rettene du trenger Pernod til

Mange flere oppskrifter med scampi finner du her

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken
Ukens drink

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken

Denne herlig leskende og tikiinspirerte drinken med masse tropisk smak og rom, får deg til å drømme om et varmere sted enn Norge i oktober.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her