Hvit asparges med kremet saus og spekeskinke

Dagens rett Hvit asparges med kremet saus og spekeskinke

Hvit asparges med kremet saus og spekeskinke (kabVisio)

De hvite aspargesene fortjener å spille hovedrollen

La det være sagt med en gang: Det er de hvite aspargesene som er de beste. Kokt til perfeksjon er de rett og slett sublime, Og veldig lett å lykkes med.

Om du fortsatt tviholder på at grønn asparges er best, ber jeg deg pent om å revurdere. Men vær rask for det er nå du får tak i de lubne nyplukkete hvite aspargesene, riktignok importerte, men der de kommer fra vet de hva de holder på med. Hele kontinentet går nemlig av skaftet når de hvite aspargesene kommer på markedet, omtrent som med de norske jordbærene her til lands.

Dagens rett er inspirert av måten tyskerne tradisjonelt inntar sine asparges. Det skal være rikelig med asparges, saus og poteter (!), og mindre av skinke som faktisk kan droppes helt, om du vil ha en vegetarisk vri. Hvite asparges trenger ikke kjøtt. Basta.

Se våre andre oppskrifter med hvit asparges 

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Hvit asparges med kremet saus og spekeskinke

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Kremet saus:
50 g
Tilbehør:

Fremgangsmåte

Skrell aspargesen og skjær bort den nederste tørre delen. Kokes i lettsaltet vann til den er lett mør, det vil si al dente.

Hakk sjalottløk fint. Kok opp med vinen og kok inn til 4 ss gjenstår. Tilsett fløten og kok inn til sausen tykner. Rød inn smøret litt etter litt og smak til med salt og pepper om nødvendig. Tilsett kjørvel. Hell over aspargesen. Og server med spekeskinke og brød eller kokte poteter.

Tips: Du kan også servere med kokt røykt skinke.

Lær alt om asparges

Slik tilbereder du grønn asparges

Vil du prøve andre oppskrifter asparges ligger de her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: kabVisio

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen