Hvit asparges med kremet saus og spekeskinke
Foto: kabVisio

Hvit asparges med kremet saus og spekeskinke

Denne retten er inspirert av måten tyskerne tradisjonelt inntar sine hvite aspargeser. Det skal være rikelig med asparges, saus og poteter, og mindre av skinke som faktisk kan droppes helt, om du vil ha en vegetarisk vri. Hvite asparges trenger ikke kjøtt. Basta.

Fremgangsmåte

Skrell aspargesen og skjær bort den nederste tørre delen. Kokes i lettsaltet vann til den er lett mør, det vil si al dente.

Hakk sjalottløk fint. Kok opp med vinen og kok inn til 4 ss gjenstår. Tilsett fløten og kok inn til sausen tykner. Rød inn smøret litt etter litt og smak til med salt og pepper om nødvendig. Tilsett kjørvel. Hell over aspargesen. Og server med spekeskinke og brød eller kokte poteter.

Tips: Du kan også servere med kokt røykt skinke.

Lær alt om asparges

Slik tilbereder du grønn asparges

Vil du prøve andre oppskrifter asparges ligger de her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Få øynene opp for denne Piemonte-klassikeren
+
Ukens vin

Få øynene opp for denne Piemonte-klassikeren

Piemonte er mer enn barbera og nebbiolo. Grignolino er en sjelden fugl som fortjener din oppmerksomhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De har laget den beste sideren blant septembernyhetene som er dominert av norske produkter
+
Tester

De har laget den beste sideren blant septembernyhetene som er dominert av norske produkter

Bak Eiane Gard i Rogaland står paret Jon Eiane Brandal og Elodie Musso. Sammen lager de en rekke knallgode og nytenkende sider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Best av 1200 nyheter: Nok en gang gir denne vinmarken en vin i en klasse og med en kraft som er vanskelig å overgå
+
Tester

Best av 1200 nyheter: Nok en gang gir denne vinmarken en vin i en klasse og med en kraft som er vanskelig å overgå

Blant de 1200 vinene som er testet før septemberslippet, er det mange klassikere som holder svært høy kvalitet - men også mørke skyer som truer i bakgrunnen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du septemberutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du septemberutgaven av Apéritif magasin

New York, Napa, Japan og Spania er områder og land vi tar for oss i denne utgaven av magasinet Apéritif.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nysgjerrig på toppviner fra Chile? Nå har du sjansen til å smake 10 nøye utvalgte viner!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 14. oktober

Nysgjerrig på toppviner fra Chile? Nå har du sjansen til å smake 10 nøye utvalgte viner!

Med 10 viner i glasset og selveste Jane Nisbet Huseby som leder smakingen, blir dette en kveld full av oppdagelser både for vinkjennere og nybegynnere!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fedje er også en whiskydestinasjon
+

Fedje er også en whiskydestinasjon

På den lille og fraflytningstruede øya Fedje som ligger ca 2,5 timers reise utenfor Bergen, er luften fylt mer flere dufter enn salt sjø. I november lanseres deres første whisky.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her