DAGENS RETT: Şiş köfte -tyrkisk lammekebab med granateple-tzatziki

Dagens rett Şiş köfte -tyrkisk lammekebab med granateple-tzatziki

(OksanaKiian)

Kebab på grillen smaker himmelsk - la deg friste av denne saftige varianten

Şiş köfte er kebab laget av lammekjøttdeig. Dette gjør den både saftig og rik på smak. Prøv den på grillen denne helgen.

Du trenger ikke lenger dra til slakteren for å få tak i nydelig lammekjøttdeig, flere av landets dagligvarer tilbyr nå dette fantastiske produktet. I motsetning til kjøttdeig av storfe, kylling eller svin er lammekjøttdeig rik på fett og dermed på smak. Dette gjør det perfekt til burgere, kjøttboller eller kebab som her, da sluttresultatet blir utrolig saftig. 

Se våre oppskrifter på kebab

I denne oppskriften får lammekjøttet kose deg i deilige aromatiske krydder som allehånde og nellik. Ristede pinjekjerner gir farsen ekstra smak og tekstur. Vi har også tilsatt revet løk, som gir kebaben en deilig fremtredende løksmak. Dette balanseres ut med friske urter. Granateple og mynte gjør tzatzikien ekstra frisk og god. Rett på grillen og servert med rykende varme tyrkiske flatbrød er dette er virkelig en rett å glede seg til.

Her finner du flere nydelige oppskrifter med lammekjøttdeig

Skaff deg dagens rett som e-post

Şiş köfte -tyrkisk lammekebab med granateple-tzatziki

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

1 stk
myntebunt, liten
1.5 ts
1.5 ts
Granateple-tzatziki
0.5 stk
200 g
yoghurt, tyrkisk

Fremgangsmåte

Skrell løken, og riv den med et rivjern eller i en foodproccesor. Plasser løken i en sikt og skvis ut mesteparten av væsken og overfør til en stor bolle. Plukk mynten av stilkene og finhakk sammen med persillebunten og ha over i bollen med løk.

Rist pinjekjernene i en tørr panne, grovhakk og ha i bollen. Tilsett alle krydderne og bland godt. Ha i lammekjøttdeigen og inkorporer kjøttet i krydder-og urteblandingen. Form rundt grillspyd, dekk med plast og la stå i kjøleskapet i minst en time.

Riv agurken med et rivjern. Bruk tørkepapir eller et rent kjøkkenhåndkle til å tørke agurken, sett til side. I en medium bolle, bland sammen yoghurt, finhakket hvitløk, olivenolje og eplesidereddik. Vend inn finhakket mynte, revet agurk og granateplefrø. Smak til med salt og pepper, og la stå kjøleskapet i minst 30 minutter.

Pensle lammekebabene med litt olje før de grilles på høy varme til de er gyllne og gjennomstekt. Server med tyrkiske flatbrød, salatblader, skiver av rødløk og granateple-tzatziki.

Se her for flere oppskrifter med lam

Her finner du flere kebaboppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Foto: OksanaKiian

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen