Dagens rett
Ikke smakt matjessild før? Da har du noe stort i vente

Ikke smakt matjessild før? Da har du noe stort i vente

Denne oppskriften fungerer like godt som en smårett nå i julestria som på et sildebord.
10 Desember 2016 - 11:14

 Matjessild er en virkelig delikatesse som vi må til Holland for å finne røttene til. Heldigvis lages det også litt her til lands, og du finner den i frysedisken i velassorterte butikker. Det er en sesongvare og sesongen er om våren, derfor selges den som fryst vare, Men kvaliteten er upåklagelig og smaken - ja, den må oppleves. Den spesielle framstillingsmetoden gjør at den får en smøremyk konsistens, helt annerledes enn spekesild.  

Derfor hører den hjemme på et sildebord - eller når du skal pleie deg selv med noe ekstra godt. 

Les mer om hvordan matjessild blir til og om sild som sådan

Se våre oppskrifter med matjessild 

Marinert matjessild med grillet paprika

Marinert matjessild med grillet paprika

Fremgangsmåte

  1. Ha alle krydderene til marinaden i en morter og støt dem sammen. Bland sammen med olivenoljen og ha i de ferdig vaskede og rensende filetene av matjessild.
  2. Mariner silden i 12 timer før servering.
  3. Bland alle ingrediensene til sausen sammen og sett kaldt.
  4. Smør paprikaen med litt olje og grill den under grillelementet til skinnet blir svart og begynner å boble. Snu paprikaene ofte.
  5. Legg dem i en plastpose så snart de grillet på alle sider, og la kjølne litt før du skreller dem.
  6. Del opp paprikaen i store biter og fres den i en panne med litt olivenolje, finhakket hvitløk og basilikum rett før servering.
  7. Fordel paprikaen på fire tallerkner, dander matjessildfiletene over og dekorer med salaten og friske urter.
  8. Ha sausen rundt retten og dryss over godt med frisk dill.

Server gjerne med gode poteter eller mørkt, litt søtt brød av pumpernikkeltypen.

Se våre oppskrifter med matjessild 

Slik lager du de gode silderettene

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Robert Sowa/Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her