Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett
Sild smaker perfekt i det lyse halvåret som september også regnes til. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Sild smaker perfekt i det lyse halvåret som september også regnes til. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.
Les hele sakenSild er en favoritt hos våre gode naboer i øst, og vi har absolutt noe å lære, for både sild og poteter er råvarer som er billige og svært bærekraftige.
Les hele sakenApéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.
Les hele sakenSild i nedlagt form er ikke helt snill når det kommer til drikkefølge. Men her får du noen velutprøvde forslag.
Les hele sakenLag en ny førjulstradisjon i år, be til et rikholdig sildebord med retter du enkelt lager selv. Oppskrifter og drikkeforslag får du av oss.
Les hele sakenDenne retten smaker like godt som middag som del av et større sildebord. Og den perfekte måten å starte sildefesten på.
Les hele sakenSild er en av havets delikatesser vi kan spise så mye vi vil av. Proppfull av smak og sunnhet.
Les hele sakenFileter av den magre sommersilda er en delikatesse, og når de tilberedes på denne måten blir de lettere å akseptere for flere.
Les hele sakenVi må nok bare innse at våre naboer i øst er mye flinkere med sild enn vi er.
Les hele sakenDen delikate smaken av vårsild kombinert med søte nypoteter i en syrlig lun dressing, er for mange den virkelige smaken av sommer.
Les hele sakenDen syrlige og lett skarpe smaken av sennep og rømme matcher veldig godt den delikate men også umiskjennelige smaken av vårsild.
Les hele sakenMatjessild er den aller fremste av alle sildedelikatesser, men også annen type sild egner seg. Bli overbevist.
Les hele sakenOk, hvis du allerede er hekta på sild, behøver du ikke flere argumenter. Men kanskje har du ikke prøvd denne måten å lage fersk sild på.
Les hele sakenSild bør vi spise mye oftere. Ikke bare fordi det er så sunt, men først og fremst fordi det er sabla godt og lettvint midt i uka. Og kanskje har du allerede laget sil til jul, da er det nå du skal teste den.
Les hele sakenOg liker du ikke sild, kan du bruke makrell, ørret eller laks i denne vÃ¥rlige vrien pÃ¥ en salat som bÃ¥de smaker fortreffelig som hovedrett som pÃ¥ et koldtbord eller til brunsj.Â
Les hele sakenGod sild hører hjemme på et hvert koldtbord, og den aller beste lager du selv. Her finner du de gode oppskriftene - også noen utradisjonelle.
Les hele sakenSild er sommersnack nummer en og servert på denne måten tør selv de med sildevegring å prøve.
Les hele sakenJomfrusild, eller matjeharing eller bare matje kan på mange måter kalles nederlendernes svar på den japanske sushien. Det de færreste vet er at denne delikatessen som oftest er laget av norsk sild som fiskes på Sørvestlandet i mai og juni.
Les hele sakenPrøv en av disse sommerlige og lekre oppskriftene med sild.
Les hele sakenDet beste du kan gi bort er noe som smaker godt, og særlig noe du har laget selv. Her er oppskriftene.
Les hele sakenMed Baklandet Skydsstation har Trondheim fått et sild- og snaps-paradis som konkurrerer med de beste i Danmark. Det måtte selvsagt en danske til.
Les hele sakenSildegrynsuppe trenger riktignok litt modning for å bli den nye kultretten. Her får du både originalen og tips til en hurtigvariant.
Les hele sakenDenne oppskriften fungerer like godt som en smårett nå i julestria som på et sildebord.
Les hele sakenGunnar Jensen på vertshuset Skarven i Tromsø mener at silda er undervurdert. Nå bruker han denne lille, fete fisken så ofte det byr seg en anledning.
Les hele sakenLag nye og spennende vrier på delikatessen. Alle de gode sildeoppskriftene får du her.
Les hele sakenEn av sommerens vellykkete, om enn ikke like åpenbare, kombinasjoner er spekesild og nypoteter. Her i en modernisert utgave.
Les hele sakenHvordan du får suksess med alle julens fiskemåltider finner du oppskriftene til her.
Les hele sakenLag en rekke tapasretter av fersk sild og du har et festmåltid som gir lite utslag på matbudsjettet. Lett å finne godt drikke til er det også.
Les hele sakenDu blir ikke bare snill og sunn av å spise sild. Den er en usedvanlig velvillig partner på kjøkkenet. Du må bare oppdage den først.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele saken
Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!
Les hele saken
Bli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.
Les hele saken
Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele saken
Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!
Les hele saken
Engelske viner er noe av det aller heteste på vinfronten, og ikke uten grunn. Denne kvelden blir det både lekre bobler og stille viner i glasset med selveste Master of Wine, Sebastian Bredal.
Les hele saken
Lær det grunnleggende om rødvin og smak deg gjennom åtte ulike viner. Kurset passer for nybegynnere og krever ingen forkunnskaper. Dette er tredje og siste kurset i vår kursserie «Lær mer om vin».
Les hele saken
Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.
Les hele saken
Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.
Cantillon er for mange det ypperste av belgisk surøl, som rives ut av hyllene når de først kommer dit.
Nåe nesten alt er cask strength og nærmere den øvre grensen på 60 prosent, må du ha vannmugga klar. Men først må du stille seg i kø den 11. september.
Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.
Vi snakker om Jura, Bairrada-baga og opprørske bobler.
Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.
Les hele sakenI basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. SÃ¥ heldige er vi.
Les hele sakenDet er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.
Les hele sakenDen 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.
Les hele sakenÅ skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.
Les hele saken