Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.
Les hele sakenSild i nedlagt form er ikke helt snill når det kommer til drikkefølge. Men her får du noen velutprøvde forslag.
Les hele sakenSild smaker perfekt i det lyse halvåret som september også regnes til. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.
Les hele sakenSild er en favoritt hos våre gode naboer i øst, og vi har absolutt noe å lære, for både sild og poteter er råvarer som er billige og svært bærekraftige.
Les hele sakenLag en ny førjulstradisjon i år, be til et rikholdig sildebord med retter du enkelt lager selv. Oppskrifter og drikkeforslag får du av oss.
Les hele sakenDenne retten smaker like godt som middag som del av et større sildebord. Og den perfekte måten å starte sildefesten på.
Les hele sakenSild er en av havets delikatesser vi kan spise så mye vi vil av. Proppfull av smak og sunnhet.
Les hele sakenFileter av den magre sommersilda er en delikatesse, og når de tilberedes på denne måten blir de lettere å akseptere for flere.
Les hele sakenVi må nok bare innse at våre naboer i øst er mye flinkere med sild enn vi er.
Les hele sakenDen delikate smaken av vårsild kombinert med søte nypoteter i en syrlig lun dressing, er for mange den virkelige smaken av sommer.
Les hele sakenDen syrlige og lett skarpe smaken av sennep og rømme matcher veldig godt den delikate men også umiskjennelige smaken av vårsild.
Les hele sakenMatjessild er den aller fremste av alle sildedelikatesser, men også annen type sild egner seg. Bli overbevist.
Les hele sakenOk, hvis du allerede er hekta på sild, behøver du ikke flere argumenter. Men kanskje har du ikke prøvd denne måten å lage fersk sild på.
Les hele sakenSild bør vi spise mye oftere. Ikke bare fordi det er så sunt, men først og fremst fordi det er sabla godt og lettvint midt i uka. Og kanskje har du allerede laget sil til jul, da er det nå du skal teste den.
Les hele sakenOg liker du ikke sild, kan du bruke makrell, ørret eller laks i denne vårlige vrien på en salat som både smaker fortreffelig som hovedrett som på et koldtbord eller til brunsj.
Les hele sakenGod sild hører hjemme på et hvert koldtbord, og den aller beste lager du selv. Her finner du de gode oppskriftene - også noen utradisjonelle.
Les hele sakenSild er sommersnack nummer en og servert på denne måten tør selv de med sildevegring å prøve.
Les hele sakenJomfrusild, eller matjeharing eller bare matje kan på mange måter kalles nederlendernes svar på den japanske sushien. Det de færreste vet er at denne delikatessen som oftest er laget av norsk sild som fiskes på Sørvestlandet i mai og juni.
Les hele sakenPrøv en av disse sommerlige og lekre oppskriftene med sild.
Les hele sakenDet beste du kan gi bort er noe som smaker godt, og særlig noe du har laget selv. Her er oppskriftene.
Les hele sakenMed Baklandet Skydsstation har Trondheim fått et sild- og snaps-paradis som konkurrerer med de beste i Danmark. Det måtte selvsagt en danske til.
Les hele sakenSildegrynsuppe trenger riktignok litt modning for å bli den nye kultretten. Her får du både originalen og tips til en hurtigvariant.
Les hele sakenDenne oppskriften fungerer like godt som en smårett nå i julestria som på et sildebord.
Les hele sakenGunnar Jensen på vertshuset Skarven i Tromsø mener at silda er undervurdert. Nå bruker han denne lille, fete fisken så ofte det byr seg en anledning.
Les hele sakenLag nye og spennende vrier på delikatessen. Alle de gode sildeoppskriftene får du her.
Les hele sakenEn av sommerens vellykkete, om enn ikke like åpenbare, kombinasjoner er spekesild og nypoteter. Her i en modernisert utgave.
Les hele sakenHvordan du får suksess med alle julens fiskemåltider finner du oppskriftene til her.
Les hele sakenLag en rekke tapasretter av fersk sild og du har et festmåltid som gir lite utslag på matbudsjettet. Lett å finne godt drikke til er det også.
Les hele sakenDu blir ikke bare snill og sunn av å spise sild. Den er en usedvanlig velvillig partner på kjøkkenet. Du må bare oppdage den først.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele saken
Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!
Les hele saken
Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele saken
Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!
Les hele saken
Vi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene!
Les hele saken
Lær det grunnleggende om hvitvin og smak deg gjennom åtte ulike viner. Dette kurset passer perfekt for nybegynnere, og krever ingen forkunnskaper.
Les hele saken
Den 14. februar kan du lære mer og smake 6 deilige musserende viner. En perfekt vinsmaking sammen med noen du er glad i!
Les hele saken
Nyt 10 fantastiske viner fra et av Italias mest ikoniske vinhus. Dette er en unik sjanse for deg som liker viner fra Chianti Classico.
Les hele saken
Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.
Les hele saken
Bli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.
Les hele saken
Spania byr på et bredt spekter av viner og nå har du du muligheten til å smake 8 spennende vinstiler.
Les hele saken
Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.
Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.
De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?
Når du likevel er på polet eller butikken, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.
Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.
Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.
Les hele sakenHusker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.
Les hele sakenDet er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.
Les hele sakenTre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.
Les hele sakenTyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.
Les hele sakenDu loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.
Les hele saken