Marinert matjessild med grillet paprika
Foto: Studio Gerstmann - Malinowski

Marinert matjessild med grillet paprika

Matjessild er en delikatesse. Du finner den i frysedisken i velassorterte butikker. Prøv Marinert matjessild med grillet paprika. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Ha alle krydderene til marinaden i en morter og støt dem sammen. Bland sammen med olivenoljen og ha i de ferdig vaskede og rensende filetene av matjessild.
  2. Mariner silden i 12 timer før servering.
  3. Bland alle ingrediensene til sausen sammen og sett kaldt.
  4. Smør paprikaen med litt olje og grill den under grillelementet til skinnet blir svart og begynner å boble. Snu paprikaene ofte.
  5. Legg dem i en plastpose så snart de grillet på alle sider, og la kjølne litt før du skreller dem.
  6. Del opp paprikaen i store biter og fres den i en panne med litt olivenolje, finhakket hvitløk og basilikum rett før servering.
  7. Fordel paprikaen på fire tallerkner, dander matjessildfiletene over og dekorer med salaten og friske urter.
  8. Ha sausen rundt retten og dryss over godt med frisk dill.

Server gjerne med gode poteter eller mørkt, litt søtt brød av pumpernikkeltypen.

Se våre oppskrifter med matjessild 

Slik lager du de gode silderettene

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Robert Sowa/Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Serverer du østers på denne måten, vil alle smake
Dagens rett

Serverer du østers på denne måten, vil alle smake

Østers er ofte et spørsmål om å like eller ikke like. Men de er ikke like utilnærmelig når de serveres i en god saus enten gratinert i skallene eller sammen med asparges.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag denne nydelige retten med kylling og morkler i en kremet saus
Dagens rett

Lag denne nydelige retten med kylling og morkler i en kremet saus

Dette er fast kost på et hvert besøk i det populære vinområdet Jura, men også lett å lykkes med hjemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Maqluba er Midtøstens svar på paella - kanskje bare enda bedre
Dagens rett

Maqluba er Midtøstens svar på paella - kanskje bare enda bedre

For den er i god Midtøsten-tradisjon veldig aromatisk med mye krydder, men ikke sterk i vanlig forstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ostegratinerer fiskemiddagen, blir det brede smil rundt middagsbordet
Dagens rett

Når du ostegratinerer fiskemiddagen, blir det brede smil rundt middagsbordet

Selv om du til tider kanskje har knapt med tid til matlaging, har du alltid tid til denne retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En smakfull aften med 5 snacksretter til 5 viner - kun 899 kroner!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 18. april

En smakfull aften med 5 snacksretter til 5 viner - kun 899 kroner!

Bli med når ASIA Aker Brygge serverer 5 delikate snacksretter, nøye sammensatt for å komplementere fem spennende viner fra vinprodusenten, Toni Hartl.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Navnet på drinken indikerer very-British-stiff-upper-lip, men smaken er fyldig og sjenerøs
Ukens drink

Navnet på drinken indikerer very-British-stiff-upper-lip, men smaken er fyldig og sjenerøs

For her får den klassiske miksen av gin, sitron og soda følge av kirsebærbrennevin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her