Dagens rett
Inviter til festmiddag med steinbit

Inviter til festmiddag med steinbit

Denne retten ser kanskje vanskelig ut, men er ikke det, bare sabla god.
Redaksjonen
19 Mars 2016 - 01:00

Hjerteskjell er en mer eksklusiv råvare enn blåskjell. Men siden smaken er så intens, behøver vi ikke bruke like mye av dem i en oppskrift som denne.

Og får du ikke tak i hjerteskjell, kan du fint bruke små blåskjell.

Til en så lekker helgemiddag må vi ha noe godt i glasset

Her registrerer du deg forå få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Steinbit med linser, hjerteskjell og glaserte grønnsaker

Steinbit med linser, hjerteskjell og glaserte grønnsaker

Fremgangsmåte

Steinbit:
Krydre og stek steinbiten i litt olje ved sterk varme til den er godt brunet. Etterstek eventuelt i ovn i ca. 5 minutter. Mot slutten øses fisken med sitronskall, appelsinskall, ingefær, sjalottløk og olivenolje.
 
Linser:
Surr hvitløk og sjalottløk i litt smør i ca. 2 minutter. Hell på vann og skjell. Damp skjellene under lokk i 3 minutter eller til de er åpnet. Sil og mål opp kraften. Kok linsene med vann og grønnsaker i ca. 30 minutter. Er det for lite kraft, fyll på med vann. Linsene skal hele tiden være dekt med væske.

Når linsene er møre siles væsken og grønnsakene fra linsene. Bland linsene med redusert rødvin, hjerteskjellkraft, glace, sjalottløk og hvitløk. Kokes i 5 minutter. Pisk inn 2 ss usaltet smør og smak til salt og pepper. Eventuelt også litt sukker.

Glaserte grønnsaker:
Forvell grønnsakene hver for seg i lettsaltet vann til de er al dente.

Kok grønnsakene ferdig i sitron, sukker og ingefær til de er blanke. Tilsett hjerteskjell mynte og olje. Smak til med salt og pepper.

Servering:
Anrett linsene med de glaserte grønnsakene sammen med skjellene på toppen og anrett fisken ved siden av. Øs sitrusblandingen over fisken.
 

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag
Dagens rett

Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag

Saftige skiver av rosastekt biffkjøtt på godt brød med brie og aioli. Mer trenger du faktisk ikke. Bare oppskriften, og den får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her