Steinbit med linser, hjerteskjell og glaserte grønnsaker
Foto: Mats Widén

Steinbit med linser, hjerteskjell og glaserte grønnsaker

Skal du lage et festmåltid med steinbit har du oppskriften her. Når du legger ved linser, hjerteskjell og glasserte grønnsaker vil du bli en helt ved middagsbordet.

Fremgangsmåte

Steinbit:
Krydre og stek steinbiten i litt olje ved sterk varme til den er godt brunet. Etterstek eventuelt i ovn i ca. 5 minutter. Mot slutten øses fisken med sitronskall, appelsinskall, ingefær, sjalottløk og olivenolje.
 
Linser:
Surr hvitløk og sjalottløk i litt smør i ca. 2 minutter. Hell på vann og skjell. Damp skjellene under lokk i 3 minutter eller til de er åpnet. Sil og mål opp kraften. Kok linsene med vann og grønnsaker i ca. 30 minutter. Er det for lite kraft, fyll på med vann. Linsene skal hele tiden være dekt med væske.

Når linsene er møre siles væsken og grønnsakene fra linsene. Bland linsene med redusert rødvin, hjerteskjellkraft, glace, sjalottløk og hvitløk. Kokes i 5 minutter. Pisk inn 2 ss usaltet smør og smak til salt og pepper. Eventuelt også litt sukker.

Glaserte grønnsaker:
Forvell grønnsakene hver for seg i lettsaltet vann til de er al dente.

Kok grønnsakene ferdig i sitron, sukker og ingefær til de er blanke. Tilsett hjerteskjell mynte og olje. Smak til med salt og pepper.

Servering:
Anrett linsene med de glaserte grønnsakene sammen med skjellene på toppen og anrett fisken ved siden av. Øs sitrusblandingen over fisken.
 

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her