DAGENS RETT: Kalkun med pistasjsmør

Dagens rett Kalkun med pistasjsmør

(KucherAV)

Om du takker høsten eller ei, smaker kalkun på denne måten veldig godt

I dag feirer amerikanere over hele verden Thanksgiving med kalkun på tradisjonelt vis i hovedrollen, men denne alternative oppskriften fungerer fint for den som ikke feirer, men bare liker smaken av kalkun.

Kalkunbryst eller filet er tilgjengelig store deler av året, og er ofte et godt alternativ til kylling. Men det krever oppmerksomhet fra kokken slik at du ikke ender opp med tørrstekt kjøtt. Det er ikke veldig tiltalende. Pistasjsmør hjelper selvsagt siden det er både fett og mykt, men det tryggeste er alltid å følge med. 

Se våre andre oppskrifter med kalkun

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kalkun med pistasjesmør

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

600 g
Pistasjesmør:
0.25 ts
100 g

Fremgangsmåte

Sett smøret på benken eller mykne det i mikrobølgeovnen. Skrell pistasjenøttene ved å gni dem mot hverandre.

Kjør pistasjenøttene samme med de andre ingrediensene i en fooprocessor eller blender til en jevn grov blanding. Smak til med salt og pepper. 

Del kalkunbrystet i fire eller åtte skiver. Gni inn med spisskummen og paprikapulver og stek raskt i smør. Smak til med salt og pepper. Drypp over sitronsaft. La hvile på et lunt sted. 

Du kan også steke kalkunbryststykket helt ved 150 grader. Det tar ca 30-40 minutter avhengig av tykkelse. Bruk steketermometer (maks 62 grader) for at det ikke skal blir tørt. Gni inn krydderet og pensle med mykt smør før du setter inn i ovnen. Dryss over salt og pepper samt litt sitronsaft. La hvile på kjøkkenbenken før du skjærer i det. 

Server med pistasjesmøret på toppen og kokte grønnsaker ved siden eller et tilbehør som couscous med sitron og granateple.

Tips:
Du kan godt bruke kylling i stedet for kalkun 

Se våre andre oppskrifter med kalkun

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du vært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: KucherAV

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen