Dagens rett

Kalkun med pistasjsmør

Om du takker høsten eller ei, smaker kalkun på denne måten veldig godt
Foto: (KucherAV)

Om du takker høsten eller ei, smaker kalkun på denne måten veldig godt

I dag feirer amerikanere over hele verden Thanksgiving med kalkun på tradisjonelt vis i hovedrollen, men denne alternative oppskriften fungerer fint for den som ikke feirer, men bare liker smaken av kalkun.
23 November 2023 - 00:00

Kalkunbryst eller filet er tilgjengelig store deler av året, og er ofte et godt alternativ til kylling. Men det krever oppmerksomhet fra kokken slik at du ikke ender opp med tørrstekt kjøtt. Det er ikke veldig tiltalende. Pistasjsmør hjelper selvsagt siden det er både fett og mykt, men det tryggeste er alltid å følge med. 

Se våre andre oppskrifter med kalkun

Kalkun med pistasjesmør

Kalkun med pistasjesmør

Fremgangsmåte

  1. Sett smøret på benken eller mykne det i mikrobølgeovnen. Skrell pistasjenøttene ved å gni dem mot hverandre.
  2. Kjør pistasjenøttene samme med de andre ingrediensene i en fooprocessor eller blender til en jevn grov blanding.
  3. Smak til med salt og pepper. 
  4. Del kalkunbrystet i fire eller åtte skiver.
  5. Gni inn med spisskummen og paprikapulver og stek raskt i smør.
  6. Smak til med salt og pepper. Drypp over sitronsaft. La hvile på et lunt sted. 
  7. Du kan også steke kalkunbryststykket helt ved 150 grader. Det tar ca 30-40 minutter avhengig av tykkelse. Bruk steketermometer (maks 62 grader) for at det ikke skal blir tørt. Gni inn krydderet og pensle med mykt smør før du setter inn i ovnen. Dryss over salt og pepper samt litt sitronsaft. La hvile på kjøkkenbenken før du skjærer i det. 

Server med pistasjesmøret på toppen og kokte grønnsaker ved siden eller et tilbehør som couscous med sitron og granateple.

Tips:
Du kan godt bruke kylling i stedet for kalkun 

Lekre oppskrifter med kalkun

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her