Dagens rett

Kalvelever med bulgur

Kalvelever er en av fransk kjøkkens fremste delikatesser. Det bør du også prøve
Foto: (nobtis)

Kalvelever er en av fransk kjøkkens fremste delikatesser. Det bør du også prøve

Om du synes lever har en for sterk smak, er kalvelever i en annen liga. Mild og delikat i smaken og svært mør. I denne oppskriften har den fått et litt ufransk følge.
20 August 2021 - 23:01

Det som gjør tilbehøret til den lekre kalveleveren ufransk, er kanskje aller mest bruken av rosiner i en salt rett. Men det er likevel ikke et helt fremmed element i det franske kjøkken all den tid koloniseringen av Nord-Afrika sørget for en permanent kulinarisk påvirkning. Det holder å nevne couscous.

Bulgur som er mindre bearbeidet variant av couscous, er imidlertid mer typisk for det vestre Middelhavet og Midtøsten. I denne oppskriften kan du derfor fint bruke couscous. 

Se våre andre retter med couscous

Kalvelever med bulgur

Kalvelever med bulgur

Fremgangsmåte

  1. Kalvelever:
    Fjern hinner og fett fra leveren og del den i skiver.
  2. Varm smør og olivenolje i en stekepanne. Legg leverskivene drysset med salt og pepper oppi og stek pent brune på hver side.
  3. De skal ikke være helt gjennomstekte slik at de blir tørre, men gi litt etter når du trykker på dem.
  4. Dryss over persille, legg til side og hold varme. 
  5. Bulgur:
    Kok opp vann med litt salt og kok bulguren etter anvisningen på pakken. Hell av vannet og hold varm. Rør inn 1 ss smør.
  6. Varm olje i en panne og fres finhakket løk og hvitløk.
  7. Tilsett chilipulver og paprika og fres litt til.
  8. Dernest tomatene. La småkoke i minst 5 minutter. Tilsett sultanarosiner og hold varmt.
  9. Damp brokkoliniene lett. Del opp i mindre biter.
  10. Bland med bulgur og tomatmassen. Smak til med salt og pepper og finhakket persille.

Tips: Du kan godt bruke kyllinglever, men husk at den trenger kortere tid i pannen. 

Se flere spennende kalveoppskrifter her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her