DAGENS RETT: Rask suppe med kjøttdeig

Dagens rett Rask suppe med kjøttdeig

Har du kjøttdeig, eller bare grønnsaker, har du middag

Med denne oppskriften lager du raskt en smaksrik hverdagsrett, perfekt når du har mye på timeplanen.

 

De beste oppskriftene på suppe

Det som trengs ved siden av en slik smaksrik suppe, er godt brød - og gjerne like godt smør, men det er ikke nødvendig. Flatbrød er også perfekt på en mandag.

Denne oppskriften inviterer til å prøve seg fram med det du måtte ha i grønnsaksskuffen i kjøleskapet. I stedet for kjøttdeig kan du godt bruke rester etter søndagsmiddagen. Og fisk smaker fortreffelig i denne kombinasjonen. Da er det best å satse på fiske- eller grønnsakskraft, fra buljong eller fryser. 

Slik lager du din egen grønnsakskraft

Bestill  dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis..

Rask suppe med kjøttdeig

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

1 stk
8 dl
1 ts
0.25 ts
Tilbehør
2 dl
crème fraîche, lett

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en stekepanne og stek kjøttdeigen til den har fått fin farge.

Bland i gulrøtter, løk og biter av stilkselleri og la det steke med noen minutter.

Tilsett buljong, tomater og spisskummen. La småkoke i ca. 10 minutter.

Rør i persille og hvitløk. Smak godt til med salt og pepper.

Legg en raus skje lett crème fraîche eller lettrømme på suppen ved servering. Server gjerne flatbrød til.

Tips: Denne suppen kant fint lages uten kjøttdeig. Erstatt den med 1 dl ferdigkokte linser som du har i tilslutt.

Du kan selvsagt bruke hjemmelaget kraft i stedet for buljongterning og vann. 

Slik lager du din egen grønnsakskraft

Oppskrifter med kjøttdeig

De beste oppskriftene på suppe

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips



Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Til toppen