Dagens rett

Klippfisk-sandwich

Glem bacalao, putt klippfisken mellom to brødskiver og du har et helt måltid

Glem bacalao, putt klippfisken mellom to brødskiver og du har et helt måltid

Klippfisk er perfekt sommermat, men ikke alle har lyst på bacalao på denne tiden av året. Det finnes imidlertid mange muligheter. Dette smørbrødet er en av de smartere.
31 Juli 2021 - 00:00

Saftige smørbrød er topp i sommervarmen. Og smaken av salt sjø slik den kommer med klippfisken er helt supert når det er varmt i været. Klippfisk nytes altfor sjelden sommerstid, enda så lurt det er nå mens den ferske torsken glimrer med sitt fravær. 

For mange er klippfisken lange utvanning et hinder. Men siden stadig flere butikker tar inn ferdig utvannet klippfisk, gjør det saken enklere. Et knep er å vanne ut til perfeksjon og deretter fryse  inn i porsjoner. Det tåler fisken veldig godt, selv om den også holder seg noen dager i kjøleskap etter utvanningen. 

Se våre andre oppskrifter med klippfisk 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Klippfisk-sandwich

Klippfisk-sandwich

Fremgangsmåte

Riv klippfisken for hånd og rør inn noen spiseskjeer med crème fraîche, og smak den til med (evt mer) salt og pepper.

Legg rucculasalat, paprika, spekeskinke og klippfiskmiks på en brødskive.

Avslutt med den siste brødskiven før du deler smørbrødet i to. 

Tips:
Hvis du ikke har ferdig utvannet og kokt klippfisk, kan du vanne ut klippfisken i fire timer i kaldt vann. Stek den deretter i ovnen på 150° C i 25 minutter. Dekk til stekeplaten med aluminiumsfolie under steking.

Tips:
De tøffeste bruker ukokt utvannet klippfisk i denne sandwichen. 

Tips:
Aioli i stedet for crème fraîche, gir enda mer smak.

Slik lager du aioli som Hellstrøm gjør det

Tips:
Du kan fint lage denne sandwichen med rester av kokt fisk som sei eller torsk.  

Her kan du forsyne deg av veldig mange oppskrifter på sandwich

Her får du sært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Brodogkorn.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vart opp med enchilada med kylling - bruk gjerne rester
Dagens rett

Vart opp med enchilada med kylling - bruk gjerne rester

Meksikanskinspirert mat er mer populært enn noen gang. Denne oppskriften er super når du har dårlig tid, men vil lage mest mulig fra bunnen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her