DAGENS RETT: Klippfisk-sandwich

Dagens rett Klippfisk-sandwich

Glem bacalao, putt klippfisken mellom to brødskiver og du har et helt måltid

Klippfisk er perfekt sommermat, men ikke alle har lyst på bacalao på denne tiden av året. Det finnes imidlertid mange muligheter. Dette smørbrødet er en av de smartere.

Saftige smørbrød er topp i sommervarmen. Og smaken av salt sjø slik den kommer med klippfisken er helt supert når det er varmt i været. Klippfisk nytes altfor sjelden sommerstid, enda så lurt det er nå mens den ferske torsken glimrer med sitt fravær. 

For mange er klippfisken lange utvanning et hinder. Men siden stadig flere butikker tar inn ferdig utvannet klippfisk, gjør det saken enklere. Et knep er å vanne ut til perfeksjon og deretter fryse  inn i porsjoner. Det tåler fisken veldig godt, selv om den også holder seg noen dager i kjøleskap etter utvanningen. 

Se våre andre oppskrifter med klippfisk 

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Klippfisk-sandwich

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

0.25 pakke(r)

Fremgangsmåte

Riv klippfisken for hånd og rør inn noen spiseskjeer med crème fraîche, og smak den til med (evt mer) salt og pepper.

  • Legg rucculasalat, paprika, spekeskinke og klippfiskmiks på en brødskive.
  • Avslutt med den siste brødskiven før du deler smørbrødet i to. 
  • Tips:
    Hvis du ikke har ferdig utvannet og kokt klippfisk, kan du vanne ut klippfisken i fire timer i kaldt vann. Stek den deretter i ovnen på 150° C i 25 minutter. Dekk til stekeplaten med aluminiumsfolie under steking.

Tips:
De tøffeste bruker ukokt utvannet klippfisk i denne sandwichen. 

Tips:
Aioli i stedet for crème fraîche, gir enda mer smak.

Slik lager du aioli selv

Tips:
Du kan fint lage denne sandwichen med rester av kokt fisk som sei eller torsk.  

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen