Dagens rett

Schnitzel med spinatrisotto

I denne oppskriften trenger du bare ett tilbehør
Foto: (Matprat/Mari Svenningsen)

I denne oppskriften trenger du bare ett tilbehør

Her er nemlig risen og grønnsaken tilberedt sammen til en riktig god risotto.
Redaksjonen
13 April 2018 - 02:05

Med en spinatrisotto trenger du bare ett tilbehør til kjøttet. Risotto er ikke vanskelig, men du må passe på slik at den ikke koker tørr eller at den blir for kokt. For lite kokt risotto er heller ikke godt. Her får du i alle fall gode råd på veien til en perfekt risotto.

Eller prøv en av disse oppskriftene med risotto  

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.  

 

Schnitzel med spinatrisotto

Schnitzel med spinatrisotto

Fremgangsmåte

  1. Skyll spinaten og damp den i vann til den faller sammen (trengs ikke ved bruk av frossen spinat).
  2. Press ut vannet svineschnitzel (flatbiff av svin i ½ cm tynne skiver)flatbiff av svinog kjør den til en puré i en food processor eller med en stavmikser.
  3. Finhakk rødløk og hvitløk. Fres det i en gryte med olje til løken er myk. Ha i risottorisen.
  4. Hell 1 dl buljong/kraft i gryten. Kok opp og rør til risen har absorbert væsken.
  5. Forsett på samme måte med 1 dl buljong/kraft av gangen til risen er myk og kremete. Bland inn spinat, basilikum og parmesan mot slutten.
  6. Ha gjerne i litt smør helt til slutt og smak til med  salt og pepper.
  7. Del opp flatbiffen i ½ cm tykke skiver.
  8. Krydre schnitzlene med salt og peppermiks. Stek dem i varm panne med olje ca. 1-2 minutt på hver side.

Server schnitzlene med risottoen ved siden av.

Vi byr på flere delige retter med schnitzel

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her