Schnitzel med spinatrisotto
Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Schnitzel med spinatrisotto

Slik lager du schnitzel med spinatrisotto Denne oppskriften er inspirert av Italia og er både fargerik og smaksrik - og enklere enn du kanskje tror.

Fremgangsmåte

  1. Skyll spinaten og damp den i vann til den faller sammen (trengs ikke ved bruk av frossen spinat).
  2. Press ut vannet svineschnitzel (flatbiff av svin i ½ cm tynne skiver)flatbiff av svinog kjør den til en puré i en food processor eller med en stavmikser.
  3. Finhakk rødløk og hvitløk. Fres det i en gryte med olje til løken er myk. Ha i risottorisen.
  4. Hell 1 dl buljong/kraft i gryten. Kok opp og rør til risen har absorbert væsken.
  5. Forsett på samme måte med 1 dl buljong/kraft av gangen til risen er myk og kremete. Bland inn spinat, basilikum og parmesan mot slutten.
  6. Ha gjerne i litt smør helt til slutt og smak til med  salt og pepper.
  7. Del opp flatbiffen i ½ cm tykke skiver.
  8. Krydre schnitzlene med salt og peppermiks. Stek dem i varm panne med olje ca. 1-2 minutt på hver side.

Server schnitzlene med risottoen ved siden av.

Vi byr på flere delige retter med schnitzel

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskotoret for egg og kjøtt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her