- SkjÊr snitt i overflaten av kamskjellene, ca 1-2 mm dype. Stek kamskjell i ca. 30 sekunder pÄ hver side i smÞr. Dryss salt og pepper over.
- Brokkolikrem:
Plukk noen smÄ buketter av brokkolien og legg til side. Rens resten av brokkolien, kutt i smÄ biter og kok i usaltet vann til alt er mykt. Mos kokt brokkoli og smÞr til puré.
- Tilsett crĂšme fraĂźche og smak til med salt og kajennepepper.Stek de avlagte brokkolibukettene lett i smĂžr og smak dem til med salt og pepper.
- HvitlĂžkkrem:
Kok hvitlÞk i vann i ca. 2 minutter. Hell av vannet og mos hvitlÞk med smÞr til glatt puré. Smak til med salt og litt kajennepepper.
- Vinaigrette:
SkjĂŠr bacon i terninger og stek i tĂžrr stekepanne til de er gylne. Finhakk gresslĂžk og bland sammen med olivenolje.
- Smak vinaigretten til med sherryeddik, sukker og salt, og rĂžr inn baconterninger.
Server kamskjellene med brokkolibuketter, brokkolikrem, hvitlĂžkskrem og vinaigrette ved siden av.
Her finner du mange deilige retter med kamskjell
Bli abonnent pÄ aperitif + og oppnÄ store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved Ă„ legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
FĂ„ dagens rett som nyhetsbrev