Dagens rett

Okse indrefilet i Parma-skinke med urteolje og bakte rotgrønnsaker

Indrefilet er aldri feil - denne kan bli din nye favoritt
Foto: (Mats Dreyer)

Indrefilet er aldri feil - denne kan bli din nye favoritt

Med både Parma-skinke, urterolje og bakte rotgrønnsaker er du sikret suksess - enten du steker kjøttet i panne eller på grillen.
15 August 2020 - 01:00

Biff av indrefilet smker fortreffelig året rundt, men når den før følge av årets første rotgrønnsaker og en smaksintens urteolje, blir det virkelig fest. Om det er en vegetarianer ved bordet kan du lage ekstra stor porsjon av rotgrønnsakene og blande inn fetaost i biter til den heldige, eller bytte ut indrefileten og skinka med halloumi/grillost. 

Har du lyst til å lage noe annet med indrefilet, har vi veldig mange gode forsla

Okse indrefilet i Parma-skinke med urteolje og bakte rotgrønnsaker

Okse indrefilet i Parma-skinke med urteolje og bakte rotgrønnsaker

Fremgangsmåte

Del indrefileten i fire biffer. Surr hver biff i Parma-skinke.

Pensle biffene med rapsolje og brun dem i en stekepanne. Stek dem deretter ferdig i ovnen på 180 grader til de har en kjernetemperatur på 56 grader.

Du kan også grille biffene. Da griller du dem på direkte varme til de er gylne. Flytt dem over på indirekte varme og la dem ligge til de har en kjernetemperatur på 56 grader. La biffene hvile i minst 5 minutter før de serveres.

Urteolje:
Kjør sammen olivenolje, urter, chili og hvitvinseddik med en stavmikser til en jevn urteolje. Smak til med salt og pepper.

Bakte rotgrønnsaker:
Skrell rotgrønnsakene og del dem i grove biter. Legg grønnsakene i en ildfast form og vend inn halvparten av urteoljen. Stek grønnsakene i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter til de er møre.

 Server biffene med bakte rotgrønnsaker og resten av urteoljen.

Har du lyst til å lage noe annet med indrefilet, har vi veldig mange gode forslag

Se alt du kan lage av rotgrønnsaker 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Prosciutto di Parma

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik burger kan ingen motstå
Dagens rett
Burger med glasert rødløk

En slik burger kan ingen motstå

Medisterdeig på tilbud blir til en saftig burger og når den toppes med rødløksmarmelade og sprø eplesalat blir den rett og slett uimotståelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her