Dagens rett

Ovnsbakte egg med Bimi og syltede sennepsfrø

Bakte egg er luksuriøst og deilig - smak det du også

Bakte egg er luksuriøst og deilig - smak det du også

Egg hører ikke kun frokosten til. Bakes de i ovnen som i denne oppskriften, er de ypperlige for late dager der du ikke orker å tilbringe mye tid over grytene, eller når du virkelig vil imponere brunsjgjestene dine.
20 Juni 2019 - 01:40

Egg og asparges er en klassisk kombinasjon som hører sommeren til. Dessverre er aspargessesongen altfor kort, men her kommer bimi inn i bildet. Bimi er en krysning av en kinesisk kåltype (gai lan) og brokkoli, men er smaksmessig lik asparges og brokkoli. Dette gjør bimi til en veldig allsidig og spennende grønnsak, som smaker nydelig sammen med egg.

Bakte egg beholder den rennende og luksuriøse plommen vi kjenner igjen fra posjerte egg, men er enklere i utførelse og enda mer innbydende med sitt akkompagnement av  crème fraîche og bimi. De syltede sennepsfrøene tilsetter litt hete og syre i denne ellers så fyldige retten. Plommen brytes med de sprø brødpinnene, og er svært så tilfredsstillende for både gane og sjel. Prøv det du også.

Se andre oppskrifter hvor du kan bruke bimi

Bestill dagens rett som e-post 

Ovnsbakte egg med Bimi og syltede sennepsfrø

Ovnsbakte egg med Bimi og syltede sennepsfrø

Fremgangsmåte

Sylt sennepsfrøene kvelden før servering. Bland eddik, vann, salt og sukker i et lite sylteglass og rør om til sukkeret har løst seg opp. Legg i sennepsfrøene og laurbærbladet, skru på et lokk og sett glasset i kjøleskapet over natten.

Forvarm ovnen til 180 grader med en langpanne på nest nederste rille.

Legg en toppet spiseskje crème fraîche i bunnen av fire små ildfaste former og knekk i et egg i hver. Strø over litt finhakket persille, en klype muskat og salt. Legg i et par Bimi®-stilker i hver og en spiseskje til med crème fraîche.

Sett formene i langpannen og hell i nok kokende vann til vannbadet når 1/3 opp på kanten av formene. Stek dem i 15-20 minutter til eggehviten er stekt, men eggeplommen fortsatt er rennende. Løft formene veldig forsiktig ut av vannbadet og sett på tallerkener.

Stek brødskivene i en stekepanne med smør på middels varme til de er gylne og sprø på hver side og skjær dem i pinner.

Server eggene toppet med litt ekstra persille, syltede sennepsfrø og en klype chili. Brødpinnene legger du ved.

 Her finner du mange grønnsaksretter som smaker veldig godt

På jakt etter flere oppskrifter med egg? Sjekk her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Bimi

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her