DAGENS RETT: Ovnsbakte egg med Bimi og syltede sennepsfrø

Dagens rett Ovnsbakte egg med Bimi og syltede sennepsfrø

Bakte egg er luksuriøst og deilig - smak det du også

Egg hører ikke kun frokosten til. Bakes de i ovnen som i denne oppskriften, er de ypperlige for late dager der du ikke orker å tilbringe mye tid over grytene, eller når du virkelig vil imponere brunsjgjestene dine.

Egg og asparges er en klassisk kombinasjon som hører sommeren til. Dessverre er aspargessesongen altfor kort, men her kommer bimi inn i bildet. Bimi er en krysning av en kinesisk kåltype (gai lan) og brokkoli, men er smaksmessig lik asparges og brokkoli. Dette gjør bimi til en veldig allsidig og spennende grønnsak, som smaker nydelig sammen med egg.

Bakte egg beholder den rennende og luksuriøse plommen vi kjenner igjen fra posjerte egg, men er enklere i utførelse og enda mer innbydende med sitt akkompagnement av  crème fraîche og bimi. De syltede sennepsfrøene tilsetter litt hete og syre i denne ellers så fyldige retten. Plommen brytes med de sprø brødpinnene, og er svært så tilfredsstillende for både gane og sjel. Prøv det du også.

Se andre oppskrifter hvor du kan bruke bimi

Bestill dagens rett som e-post 

Ovnsbakte egg med Bimi og syltede sennepsfrø

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

Syltede sennepsfrø
0.5 ts
Ovnsbakte egg med Bimi®:
4 stk
1 pakke(r)
Brødpinner
1 ss

Fremgangsmåte

Sylt sennepsfrøene kvelden før servering. Bland eddik, vann, salt og sukker i et lite sylteglass og rør om til sukkeret har løst seg opp. Legg i sennepsfrøene og laurbærbladet, skru på et lokk og sett glasset i kjøleskapet over natten.

Forvarm ovnen til 180 grader med en langpanne på nest nederste rille.

Legg en toppet spiseskje crème fraîche i bunnen av fire små ildfaste former og knekk i et egg i hver. Strø over litt finhakket persille, en klype muskat og salt. Legg i et par Bimi®-stilker i hver og en spiseskje til med crème fraîche.

Sett formene i langpannen og hell i nok kokende vann til vannbadet når 1/3 opp på kanten av formene. Stek dem i 15-20 minutter til eggehviten er stekt, men eggeplommen fortsatt er rennende. Løft formene veldig forsiktig ut av vannbadet og sett på tallerkener.

Stek brødskivene i en stekepanne med smør på middels varme til de er gylne og sprø på hver side og skjær dem i pinner.

Server eggene toppet med litt ekstra persille, syltede sennepsfrø og en klype chili. Brødpinnene legger du ved.

 Her finner du mange grønnsaksretter som smaker veldig godt

På jakt etter flere oppskrifter med egg? Sjekk her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen