Dagens rett

Pollo al mattone

Gjør som i Italia, legg en murstein oppå kyllingen
Foto: (Mette Randem )

Gjør som i Italia, legg en murstein oppå kyllingen

Det gjør den ekstra saftig og med sprøtt skinn. Denne oppskriften er kvalitetssikret av selveste grillkongen Craig Whitson.
Aase E. Jacobsen
06 Juni 2020 - 01:00

Vanligvis er det hel kylling som brukes til denne italienske klassikeren som er mest kjent for å gi supersprøtt skinn og saftig kjøtt på kortere tid enn vanlig for hel kylling, men også for store kyllingbryst. Og det vil vi jo ha når kylling fra grillen er tema.

Denne effekten oppstår på grunn av at kyllingen legges flatt mellom to varmekilder, direkte grillvarme nedenfra, og mursteinen som gi en annen type varme ovenfra. 

Pollo al mattone kan også tilberedes på denne måten. Foto: -lvinst-

Se våre andre oppskrifter på kylling fra grill 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Mursteinkylling Pollo al mattone

Mursteinkylling Pollo al mattone

Fremgangsmåte

Marinade:
Bland sammen olje, hvitløk, urtene og chiliflak i en bolle.

Ha kyllingbryst-stykkene i marinaden i minst 4 time; enda bedre natten over. 

Ta kyllingstykkene ut av blandingen og tørk dem av med kjøkkenpapir.

Legg kyllingstykkene på indirekte varme. Ha på lokket. 

Flytt kyllingbrystene over varmekilden etter at det er gått 6-8 minutter. Grill kyllingstykkene til de har fått en fin farge på begge sider. Flytt kyllingstykkene tilbake til indirekte varme, ha på lokket og grill videre til kyllingstykkene er klare. 

Legg kyllingstykkene på et fat og la dem hviler i et par minutter. Skjær dem  i skiver, ha på salt og pepper, og klem over godt med sitronsaft. 

Server med grillede grønnsaker og risotto eller ovnsbakte poteter.

Tips:
Det er mest vanlig å bruke hele kyllinger delt i to, men oppskriften fungerer bra (og er enda lettere) med kyllingbryst. Bruk helst store kyllingbryst med skinn fordi det sprøe skinnet er en del av helheten i denne retten. 

Ta kyllingstykkene ut av kjøleskapet og slik at de får romtemperatur. Tørk vekk mesteparten av marinaden før de skal på grillen.

Selv om oppskriften heter mursteinkylling, er mursteinen ikke tatt med, rett og slett fordi det ikke er helt nødvendig å bruke den når du velger kyllingbryst.

Mursteinen brukes for det meste for hel kylling. Om du velger hel kylling må du beregne lenger tid på grillen, totalt 45-50 minutter mot 20 minutter for store kyllingbryst.

Kyllingen skal brettes ut som en bok. Dermed blir den raskere å steke hel på grillen.

Bruker du murstein, pakk den gjerne i alufolie som er mer hygienisk. I gamle dager brukte italienerne store flate stein oppå, så det er også en mulighet (så lenge de er godt rengjort).

Mursteinen legges oppå kyllingen når den flyttes over på direkte varme. Når kyllingen går til bake til indirekte varme, tas mursteinen bort.

Lyst til å grille kylling på en annen måte, se her

Her finner du veldig mange deilige grillretter

Mariner selv med disse gode marinadene

Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Craig Whitson

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her