Vanligvis er det hel kylling som brukes til denne italienske klassikeren som er mest kjent for å gi supersprøtt skinn og saftig kjøtt på kortere tid enn vanlig for hel kylling, men også for store kyllingbryst. Og det vil vi jo ha når kylling fra grillen er tema.
Denne effekten oppstår på grunn av at kyllingen legges flatt mellom to varmekilder, direkte grillvarme nedenfra, og mursteinen som gi en annen type varme ovenfra.

Se våre andre oppskrifter på kylling fra grill
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Bestill dagens rett som e-post
Mursteinkylling Pollo al mattone
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Marinade:
Bland sammen olje, hvitløk, urtene og chiliflak i en bolle.
Ha kyllingbryst-stykkene i marinaden i minst 4 time; enda bedre natten over.
Ta kyllingstykkene ut av blandingen og tørk dem av med kjøkkenpapir.
Legg kyllingstykkene på indirekte varme. Ha på lokket.
Flytt kyllingbrystene over varmekilden etter at det er gått 6-8 minutter. Grill kyllingstykkene til de har fått en fin farge på begge sider. Flytt kyllingstykkene tilbake til indirekte varme, ha på lokket og grill videre til kyllingstykkene er klare.
Legg kyllingstykkene på et fat og la dem hviler i et par minutter. Skjær dem i skiver, ha på salt og pepper, og klem over godt med sitronsaft.
Server med grillede grønnsaker og risotto eller ovnsbakte poteter.
Tips:
Det er mest vanlig å bruke hele kyllinger delt i to, men oppskriften fungerer bra (og er enda lettere) med kyllingbryst. Bruk helst store kyllingbryst med skinn fordi det sprøe skinnet er en del av helheten i denne retten.
Ta kyllingstykkene ut av kjøleskapet og slik at de får romtemperatur. Tørk vekk mesteparten av marinaden før de skal på grillen.
Selv om oppskriften heter mursteinkylling, er mursteinen ikke tatt med, rett og slett fordi det ikke er helt nødvendig å bruke den når du velger kyllingbryst.
Mursteinen brukes for det meste for hel kylling. Om du velger hel kylling må du beregne lenger tid på grillen, totalt 45-50 minutter mot 20 minutter for store kyllingbryst.
Kyllingen skal brettes ut som en bok. Dermed blir den raskere å steke hel på grillen.
Bruker du murstein, pakk den gjerne i alufolie som er mer hygienisk. I gamle dager brukte italienerne store flate stein oppå, så det er også en mulighet (så lenge de er godt rengjort).
Mursteinen legges oppå kyllingen når den flyttes over på direkte varme. Når kyllingen går til bake til indirekte varme, tas mursteinen bort.
Lyst til å grille kylling på en annen måte, se her
Her finner du veldig mange deilige grillretter
Mariner selv med disse gode marinadene
Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Craig Whitson
Foto: Mette Randem
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 Poeng
Boulevard Smokestack Love Child No. 10
USA
Volum: 0.750 Pris: 223,40 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
BFM 225 Saison
Sveits
Volum: 0.750 Pris: 169,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Kinn Slåtteøl
Norge
Volum: 0.750 Pris: 98,00 Basisutvalget -
89 Poeng
Boscarelli De Ferrari 2018
Italia
Volum: 0.750 Pris: 219,90 Testutvalget