Mursteinkylling Pollo al mattone
Foto: Mette Randem

Mursteinkylling Pollo al mattone

Pollo al mattone betyrat kyllingstykker blir pannestekt eller grillet under en murstein. Denne prosessen gir en sprø skorpe og saftig kjøtt.

Fremgangsmåte

  1. Marinade:
    Bland sammen olje, hvitløk, urtene og chiliflak i en bolle.
  2. Ha kyllingbryst-stykkene i marinaden i minst 4 time; enda bedre natten over. 
  3. Ta kyllingstykkene ut av blandingen og tørk dem av med kjøkkenpapir.
  4. Legg kyllingstykkene på indirekte varme. Ha på lokket. 
  5. Flytt kyllingbrystene over varmekilden etter at det er gått 6-8 minutter. Grill kyllingstykkene til de har fått en fin farge på begge sider. Flytt kyllingstykkene tilbake til indirekte varme, ha på lokket og grill videre til kyllingstykkene er klare. 
  6. Legg kyllingstykkene på et fat og la dem hviler i et par minutter. Skjær dem  i skiver, ha på salt og pepper, og klem over godt med sitronsaft. 
  7. Server med grillede grønnsaker og risotto eller ovnsbakte poteter.
  8. Tips:
    Det er mest vanlig å bruke hele kyllinger delt i to, men oppskriften fungerer bra (og er enda lettere) med kyllingbryst. Bruk helst store kyllingbryst med skinn fordi det sprøe skinnet er en del av helheten i denne retten. 
  9. Ta kyllingstykkene ut av kjøleskapet og slik at de får romtemperatur. Tørk vekk mesteparten av marinaden før de skal på grillen.
  10. Selv om oppskriften heter mursteinkylling, er mursteinen ikke tatt med, rett og slett fordi det ikke er helt nødvendig å bruke den når du velger kyllingbryst.
  11. Mursteinen brukes for det meste for hel kylling. Om du velger hel kylling må du beregne lenger tid på grillen, totalt 45-50 minutter mot 20 minutter for store kyllingbryst.
  12. Kyllingen skal brettes ut som en bok. Dermed blir den raskere å steke hel på grillen.
  13. Bruker du murstein, pakk den gjerne i alufolie som er mer hygienisk. I gamle dager brukte italienerne store flate stein oppå, så det er også en mulighet (så lenge de er godt rengjort).
  14. Mursteinen legges oppå kyllingen når den flyttes over på direkte varme. Når kyllingen går til bake til indirekte varme, tas mursteinen bort.

Lyst til å grille kylling på en annen måte, se her

Her finner du veldig mange deilige grillretter

Mariner selv med disse gode marinadene

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Craig Whitson

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her