Det tar litt tid Ä lage auberginemosen som trengs til sausen, men nÄr du lager begge elementene samtidig i ovnen sparer du bÄde tid og energi.
Dagens rett
RÄstekt nepe med auberginesaus

Foto: (bhofack2)
Denne vegetarretten kommer du til Ă„ lage flere ganger
Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra MidtĂžsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.
Aase E. Jacobsen
22 Januar 2025 - 01:00
RÄstekt nepe med auberginesaus

FremgangsmÄte
- Sett ovnen pÄ 220 grader. Du kan tilberede nepene og auberginene samtidig i ovnen for Ä spare tid (og energi).
- RÄstekt nepe:
SkjĂŠr nepene i "potetskiver". Bland med olje og ha i en ovnsfast form i nedre del av ovnen. Dryss over havsalt og stek i ovn ved 220 grader til pent brune (30 minutter). - Auberginesaus:
Vend auberginene som de er i olivenolje. GjÞr det samme med hvitlÞken. - Ha alt sammen med olje i en ovnsfast form pÄ rist Þverst i ovnen. Stek i 40-50 minutter til auberginene "faller sammen". AvkjÞl noe.
- Ta skall/skinn av auberginer og hvitlĂžk. Ha i et dĂžrslag slik at overflĂždig vĂŠske kan renne av.
- Ha i en foodprocessor sammen med tahini, saft av 1 sitron, kummin og 2 ss olivenolje. KjÞr til puréen er glatt.
- Smak til med (evt. mer) sitron, salt og pepper. Tilsett koriander til slutt.
Server sammen med de rÄstekte nepeskivene med brÞd til.
Se vÄre andre retter med aubergine
Bli abonnent pÄ aperitif + og oppnÄ store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nÄ