DAGENS RETT: Råstekt nepe med auberginesaus

Dagens rett Råstekt nepe med auberginesaus

(bhofack2)

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Det tar litt tid å lage auberginemosen som trengs til sausen, men når du lager begge elementene samtidig i ovnen sparer du både tid og energi. 

Se våre andre oppskrifter med aubergine

Med dagens rett som e-post vet du alltid hva du skal lage til middag

Råstekt nepe med auberginesaus

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 220 grader. Du kan tilberede nepene og auberginene samtidig i ovnen for å spare tid (og energi). 

Råstekt nepe:
Skjær nepene i "potetskiver". Bland med olje og ha i en ovnsfast form i nedre del av ovnen. Dryss over havsalt og stek i ovn ved 220 grader til pent brune (30 minutter). 

Auberginesaus:
Vend auberginene som de er i olivenolje. Gjør det samme med hvitløken. Ha alt sammen med olje i en ovnsfast form på rist øverst i ovnen. Stek i 40-50 minutter til auberginene "faller sammen". Avkjøl noe.

Ta skall/skinn av auberginer og hvitløk. Ha i et dørslag slik at overflødig væske kan renne av. Ha i en foodprocessor sammen med tahini, saft av 1 sitron, kummin og 2 ss olivenolje. Kjør til puréen er glatt.

Smak til med (evt. mer) sitron, salt og pepper. Tilsett koriander til slutt. Server sammen med de råstekte nepeskivene med brød til.

Se våre andre oppskrifter med aubergine

Med dagens rett som e-post vet du alltid hva du skal lage til middag

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Sendt inn av

Foto: bhofack2

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen