Sett ovnen på 220 grader. Du kan tilberede nepene og auberginene samtidig i ovnen for å spare tid (og energi).
Råstekt nepe:
Skjær nepene i "potetskiver". Bland med olje og ha i en ovnsfast form i nedre del av ovnen. Dryss over havsalt og stek i ovn ved 220 grader til pent brune (30 minutter).
Auberginesaus:
Vend auberginene som de er i olivenolje. Gjør det samme med hvitløken. Ha alt sammen med olje i en ovnsfast form på rist øverst i ovnen. Stek i 40-50 minutter til auberginene "faller sammen". Avkjøl noe.
Ta skall/skinn av auberginer og hvitløk. Ha i et dørslag slik at overflødig væske kan renne av. Ha i en foodprocessor sammen med tahini, saft av 1 sitron, kummin og 2 ss olivenolje. Kjør til puréen er glatt.
Smak til med (evt. mer) sitron, salt og pepper. Tilsett koriander til slutt. Server sammen med de råstekte nepeskivene med brød til.
Se våre andre oppskrifter med aubergine
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig