DAGENS RETT: Sandwich med grillet aubergine og halloumi på hummus

Dagens rett Sandwich med grillet aubergine og halloumi på hummus

(haoliang)

Dagens middag lages enkelt i panne eller på grillen

Det er ikke mye som skal til for å gjøre om gammelt brød til middagsrett. Denne oppskriften her vil fall i smak også hos dem som ha kjøtt.

Halloumi er en spesiell kypriotisk ost siden den kan grilles og et populært og helt naturlig alternativ til kjøtt. Den smelter altså ikke på vanlig måte. Den er litt salt, så det gjelder å være forsiktig med saltbruken i de andre elementene til denne sandwichen.  

I oppskriften er det brukt ferdig hummus som er en miks av kikerter og sesamfrøpasta kalt tahini, men aller best og helt uten konserveringsmidler blir den om du lager den selv.

Slik lager du hummus

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Sandwich med grillet aubergine og halloumi på hummus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

2 pakke(r)
1 pakke(r)
1 pakke(r)
Marinade:

Fremgangsmåte

Bland ingrediensene til marinaden.

Grilling/steking av aubergine, halloumi og brød:
Skjær aubergine på tvers eller langs etter behag. Dryss over salt og ha i et dørslag. La stå i 10 minutter. Skyll deretter av og tørk godt. Grill eller stek på begge sider. Legg til side og hell marinaden over.

Skjær halloumi i skiver a 0,5 cm. Grill/stek på begge sider til pent brun. Hold varm.

Legg deretter daggammelt brød på grillen og stek på begge sider. 

Hummus kan du lage selv - se bare her hvor enkelt det er

Montering
Smør hummus på brødskivene. Legg aubegineskiver oppå. Få med marinaden og fordel resten på toppen. Legg på halloumi. 

Tips:
Om du griller og flår spisspaprika, gir det enda mer smak til sandwichen.

Her har du godt over andre  sandwich du kan velge blant

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: haoliang

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen