Dagens rett

Pai med spinat og bacon

Sats på en smaksrik pai til mandagskosen

Sats på en smaksrik pai til mandagskosen

Her får du oppskrift på en kjempegod pai med spinat og bacon som kommer til å bli din nye favoritt.
Redaksjonen
08 Juni 2018 - 13:00

Pai er alltid populært, og ekstra god blir den med smak av bacon. Denne geniale retten hører hjemme på ethvert festbord, men er også super hverdagsmat.

Serverer du den med en frisk salat til, blir den enda bedre, og husk at det som eventuelt måtte bli igjen smaker aldeles fortreffelig som niste eller til piknikkurven.

Her får du flere tips til retter du kan ha med på pikniken

Vi har enda flere supre oppskrifter på pai

Skaff deg  dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Pai med spinat og bacon

Pai med spinat og bacon

Fremgangsmåte

Paibunn:
Til denne oppskriften, trenger du en paiform på ca 26 cm i diameter.

Bland alle ingrediensene til paideigen raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør til deigen samler seg.

Pakk deigen inn og legg den kjøling i ca. 30 minutter.

Sett ovnen på 225 grader.

Kjevle deigen ut til en rundt leiv og trykk den ut i en smurt paiform. Prikk deigen med gaffel.

Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Avkjøl.

Paifyllet:
Sett temperaturen ned til 200 grader.

Klipp baconet i biter og stek det. Hell av fettet.

Rens den ferske spinaten eller klem vannet ut av den frosne.

Rens og hakk løken og stek den i smør.

Tilsett spinat og la den steke til den faller sammen. Rør inn det stekte baconet og smak til med salt og pepper.

Fordel spinatblandingen i paiskallet.

Bland cottage cheese med egg, melk og gurkemeie. Hell blandingen i paiskallet og strø over osten.

Stek i nedre del av ovnen i 30-40 minutter til eggstanden har satt seg og paien er gyllen.

Server gjerne en frisk salat til.

Tips: Pai er kjempegodt i matpakken eller i piknikkurven.

Piknik i det fri

Se alle våre andre fristende oppskrifter på pai 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av TINE

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her