Guide
I dag spiser du ute: Her er godsakene du kan pakke med deg
Foto: (KatarzynaBialasiewicz)

I dag spiser du ute: Her er godsakene du kan pakke med deg

Måltider ute i det fri smaker alltid bedre enn innendørs. Her er oppskriftene på hva du skal putte i piknik-kurven eller sekken.
10 Juni 2023 - 09:09

Det er lite som kan måle seg med et måltid i det grønne når værgudene er i det blide hjørnet.

For mange er en utemiddag ensbetydende med grill, og det er vel knapt noen i verden som forbruker flere engangsgriller enn oss nordmenn, men hvorfor ikke prøve seg på noe annet neste gang?

Rester fra i går

Det er ikke vanskelig å pakke en god piknikkurv eller kjølebag for det store utendørsmåltidet og med litt planlegging behøver det ikke ta så lang tid heller.

Sandwicher og salater i boks. Skinke, spekepølser og ost skåret i biter. Det er nesten ikke grenser for hva som med hell kan tas med ut. Middagsrester er et perfekt utgangspunkt for en fantastisk piknik.

Kald eller varm

Koker du noen poteter ekstra dagen før er du halvveis til en finfin potetsalat. Pastarestene tryller du enkelt om til en smaksrik pastasalat.

Kaldt kjøtt, gjerne gårsdagens grillmat, passer utmerket til salatene. Rester av laks eller ørret smaker nydelig med en rømmedressing og godt brød, så også pillede reker.

En god pai servert varm er selvfølgelig en fortreffelig middagrett, kald egner seg godt som piknikmat, det samme gjør de fleste omeletter.

Holder lenge

Hvis du velger kjølebag og er litt raus med kjøleelementene er det utrolig hvor lenge både mat og drikke holder seg kaldt.

Sverger du derimot til kurv eller bag er det lurt med termos, lunken drikke legger jo en viss demper på gleden.

Gode oppskrifter til utemåltidet finner du på de neste sidene 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende
Dagens rett

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende

Den sprø bunnen møter myk og syrlig topping. Du må trolig lage dobbel porsjon, så godt er det.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff
+

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff

Vi tar deg med til Oslos nye storstue og dens imponerende vinsamling, en perle av en bar i Palma, Mallorca, ser på dansk rom, blir kjent med et "nytt" vinområde på Sardinia og hyller kvinnene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner
+

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner

Vinene fra Artuke og Artadi er god dokumentasjon på det enorme potensialet Rioja har for å lage viner med karakter fra voksestedet. Enkeltvinmarksviner er kommet for å bli – men det er fortsatt mye å gå på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne superenkle, men også smaksrike suppa har reddet appetitten i generasjoner
Dagens rett

Denne superenkle, men også smaksrike suppa har reddet appetitten i generasjoner

Den er så tradisjonsrik at ingen vet når den første gang ble laget, men at den har vært et viktig element i Middelhavskosten i hundrevis av år er hevet over enhver tvil.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende
Dagens rett

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende

Den sprø bunnen møter myk og syrlig topping. Du må trolig lage dobbel porsjon, så godt er det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff
+

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff

Vi tar deg med til Oslos nye storstue og dens imponerende vinsamling, en perle av en bar i Palma, Mallorca, ser på dansk rom, blir kjent med et "nytt" vinområde på Sardinia og hyller kvinnene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå sendes burgundvin over havet på seilskip

Albert Bichot er første produsent til å sende et lass med vin over Atlanteren med det første moderne seilfraktskipet for denne type gods.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

To gull til Bringebærlandet og Aga - og Soli ble Norges beste eplemost for tredje gang

I konkurransen Norges beste drikke, ble fruktvinprodusenten i Ås og sidermakeren fra Hardanger de som fikk flest toppskår.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner
+

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner

Vinene fra Artuke og Artadi er god dokumentasjon på det enorme potensialet Rioja har for å lage viner med karakter fra voksestedet. Enkeltvinmarksviner er kommet for å bli – men det er fortsatt mye å gå på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her